Site icon Motoristes.cat

Crònica de la Formació 3.0 – Nov. 2022

Una Crònica de @JoanBP

Resum de la jornada organitzada pel SERVEI CATALÀ DE TRÀNSIT, Formació 3.0, el diumenge 20 de novembre de 2022.

Puntuals a la convocatòria, a 2/4 d’onze del matí ens vam trobar 8 motards al restaurant Coll de Ravell (Arbúcies) on ens esperaven els monitors.

Per començar ens van recordar el timing de la jornada.

Faríem dos grups segons tipus de moto i aniríem a Arbúcies (12 km). Primer el monitor al davant i nosaltres darrera seu intercanviant posicions. De tornada, el monitor darrera de cada un de nosaltres. En ambos casos, el monitor ens aniria gravant amb una càmera de 360º.

Breu descans per esmorzar, visualitzar i comentar les imatges per tal de veure tot allò que pot fer més confortable i segura la nostra conducció.

Per acabar, repetir el mateix recorregut, ara sense càmeres, intentant corregir els detalls comentats.

Fet això, ara tocava passar a la pràctica.

Val a dir que el traçat escollit va tenir tot el necessari per gaudir: Corbes obertes, tancades, enllaçades i alguna recta, tot dins d’un paisatge encisador. Afortunadament el ferm estava sec i, tot i la temperatura baixa, el sol ens va acompanyar en tot moment. No vam trobar gaire trànsit i això ens va permetre anar a un ritme fluid.

Pel que fa referència als comentaris i observacions, bàsicament van anar adreçats a la posició damunt la moto (peus, genolls, hombros i mans), mirada, inclinació, acceleració i frenada.

Acabada la jornada i com és costum, ens van entregar un pen a cada un de nosaltres amb la filmació.

Només vull afegir el que ja he comentat altres vegades. Els cursos de formació (aquest o qualsevol altre) els necessitem fer tothom alguna vegada. Tan se val si portem molts o pocs anys i kilòmetres damunt la moto, sempre podem millorar la conducció i, per suposat, la nostra SEGURETAT.

Fil de debat sobre les formacions 3.0 de 2022 ?

Exit mobile version