Site icon Motoristes.cat

Aquests són els tipus de motos que podràs pilotar si obtens el carnet A2

Els amants de les motocicletes tenen un clar objectiu que, amb una mica d’esforç, acaben aconseguint. Ens referim a l’obtenció del carnet A2 que els permet conduir vehicles de dues rodes d’una potència que, com a màxim, pot arribar als 47 CV, equivalents a 35 kW.

Més enllà de les característiques tècniques, una pregunta que acostumen a fer-se els usuaris està relacionada amb els tipus de motos. ¿Quines són exactament les que poden pilotar?

A continuació analitzarem el catàleg de motos a2 per veure les diverses alternatives que hi ha. Esbrinarem les característiques que tenen, així com les diferències. D’aquesta manera, quan obtinguis el carnet, podràs prendre una bona decisió optant pel tipus de moto que més et convingui.

Naked

Comencem parlant d’unes motos que, als últims anys, han obtingut una gran popularitat: les naked. Ara que hem mencionat aquest terme, convé destacar que els diferents tipus als quals ens referirem tenen un nom que prové de l’anglès.

Continuant amb les motos naked, cal dir que el primer que destaca d’elles és la lleugeresa de la qual fan gala. Això és degut bàsicament a l’absència de carenat, factor que addicionalment es tradueix en facilitar i agilitzar les diverses maniobres.

Visualment, d’aquestes motocicletes destaca l’alçada a la qual es troba el manillar. Aquest aspecte dona peu a què el pilot vagi ben dret, factor que deriva en què la comoditat s’apoderi de tu durant les rutes no només per carreteres que són més aviat secundàries, sinó també per ciutat.

Scooter

Ara que hem mencionat la ciutat toca parlar d’unes de les motos que més es venen avui dia. En efecte, ens referim a les scooters que tan bé van per circular per les ciutats catalanes i de la resta del territori. Al ser tan compactes és senzill circular amb elles, així com aparcar-les pràcticament a qualsevol plaça. Això sí, els motors no tenen gaire potència.

En definitiva, si t’has tret el carnet A2, però circularàs sobretot per ciutat i vols consumir la menor quantitat possible de combustible, no t’ho pensis: la millor moto per la qual et pots decantar és sens dubte una scooter.

Custom

En aquest cas parlem d’unes motos amb les quals tindràs una postura de conducció tirant a baixa. És per aquest motiu que notaràs una sensació de relaxació molt agradable.

No és l’únic que agrada molt a les persones que es declaren amants del motociclisme. A la llista s’afegeix un estil que crida l’atenció per ser personalitzat, sobretot si s’afegeixen certs tipus d’accessoris.

A molts motoristes els encanta el fet de poder donar un toc personal al seu propi vehicle de dues rodes. Així tenen la sensació de comptar amb un model únic que reflecteix al cent per cent les seves preferències.

El xassís és bastant baix, mentre que els motors acostumen a destacar per la seva potència. Així doncs, estem davant de motos que són perfectes per dur a terme viatges d’una considerable distància.

Adventure tourer

Arriba el moment de parlar d’uns altres tipus de motos que també s’han fet bastant populars als darrers anys. Concretament, ens referim a les conegudes com a adventure tourer.

Recentment, hem parlat de fer rutes de distància llarga, però les custom no són les úniques que van molt bé per a aquests tipus de viatges. Certament, les adventure tourer també es recomanen sigui quin sigui el terreny pel qual se circuli, incloent-hi aquells que tenen irregularitats. Això és degut a la seva suspensió que presumeix d’un recorregut llarguíssim.

No només destaca això d’aquestes motos, sinó també el dipòsit que té una capacitat bastant gran. T’oblidaràs d’haver de parar a proveir combustible cada dos per tres.

Durant el transcurs d’un viatge llarg és habitual lidiar amb vent i, fins i tot, pluja. Per sort, aquests tipus de motos estan pensades per a protegir al pilot de les inclemències climatològiques.

Cruiser

Acabem la llista amb unes altres motos que també són molt recomanables per a les persones que es treuen el carnet A2. Parlem de les cruiser. És comú pilotar amb algun passatger, qui també s’ha de sentir còmode durant el trajecte. Precisament aquest és el resultat que proporciona un model cruiser.

En pilotar una moto d’aquest tipus notaràs de seguida la gran estabilitat que proporciona. Això és fruit del gran pes que arriba a tenir el xassís. És per aquest motiu que la conducció és sinònima de suavitat, el qual agraeixen tant el pilot com el passatger.

Moltes de les motos cruiser que es venen avui dia tenen un disseny més aviat clàssic. Així doncs, en plena època de retro-mania, no sorprèn que certs models vintage estiguin registrant unes xifres de vendes molt elevades.

Ara ja coneixes els diferents tipus de motos que podràs pilotar en obtenir el carnet A2, així que pren una bona decisió per estar a gust visualment amb el teu vehicle i circular de manera còmoda alhora que segura.

Exit mobile version