Site icon Motoristes.cat

Ral·li mototurístic ChallengerMystery

Un article de @Jamar

Aquest esdeveniment no el tenim, encara, enregistrat al web, però penso que caldrà fer-lo! Amb aquesta entrada vull compartir informació i la meva experiència després de participar la setmana passada, 15 d’abril de 2023, en la segona edició del ral·li mototurístic ChallengerMystery, esdeveniment d’iniciativa privada co-organitzat per Pneumàtics Perelló (Girona, https://www.pneumaticsperello.com/) i Moto Grup Barcelona.

Va ser una ruta de 360 km per les comarques gironines, recorreguda/descoberta amb roadbook. Es fa servir un roadbook digital: Rabbit Rally (https://www.rabbitrally.com), que permet, a més a més de fer el recorregut, realitzar trams cronometrats de regularitat. I aquí rau la diferència amb els altres ral·lis mototurístics que coneixem, perquè entre els finalistes es pot establir una classificació d’acord amb els resultats dels trams cronometrats de regularitat.

Aquests trams cronometrats de regularitat surten al propi roadbook, i et trobes el punt de control, el qual va donant sortida als participants cada minut aproximadament; estableixen la hora de sortida més pròxima, esperes que el comptador passi de negatiu a zero, i surts amb nervi però amb prou calma i control de l’accelerador. Són d’aproximadament 10 km de trams amb molts revolts i molt poc trànsit. S’estableix una velocitat mitja determinada, normalment 49 km/h., i cal mantenir-la el màxim possible al llarg el tram, el qual finalitza automàticament en arribar al checkpoint virtual del final del tram. Sembla fàcil, però no ho es pas gens ni mica! L’app va marcant en tot moment la desviació numèricament que portes respecte a la velocitat mitja establerta, per excés en vermell, per defecte en verd, o en groc si vas gairebé clavat. Així saps si has de pujar o baixar el ritme per aconseguir el màxim de precisió en finalitzar el tram. Veus que vas bé, en groc, perquè no has premut massa quan podies, i llavors apareixen 10 revolts ratoners que no es poden fer a la velocitat mitja, i l’indicador passa a verd… que vol dir que vas per sota… i llavors acceleres quan es pot, i et passes, amb indicadors en vermell… i així tota l’estona al llarg el tram. I quan veus que queda menys d’un quilòmetre per finalitzar el tram, encara es complica tot més per intentar arribar ben quadrat. Total, que aquests 10 km són un sospir! Passen volant!

No sé com vaig quedar, perquè no vaig poder quedar-me fins al final. Només sé que entre els tres primers, els premiats no hi era 😉 Però ara, sabent com va això, l’any vinent sí aniré a guanyar !!!

L’esdeveniment és molt familiar, només vam ser uns 60 participants. Però això no treu, que en tot la professionalitat de l’organització va ser de molt alt nivell en tots els aspectes: inscripcions, informació, calibratge de l’app, roadbook, acreditació, obsequis, enganxines i carnet de pas, punts de control i acte de cloenda, en el qual es va fer un sopar a peu dret molt variat i bo (em vaig posar les botes!), lliurament de premis i música en viu!

Cal fer menció especial al disseny del roadbook: molt detallat, potser massa i tot, i professional. Segons vaig saber, va ser elaborat per un copilot de ral·lis de cotxes. Així i tot, no era pas fàcil de navegar, perquè vam recórrer molts camins asfaltats amb infinitat de cruïlles. De fet, tot i ser per les meves terres, vaig descobrir un bon grapat de camins i alguns pobles desconeguts. Els paisatges i la ruta va ser esplèndida. Enhorabona i mercès per aquest disseny!

Bé, doncs animo a tothom a sumar-s’hi l’any vinent, perquè estic convençut que la tercera edició de la ChallegerMystery serà una realitat 

Teniu alguna foto al meu post de l’instagram:

Enllaç del fil del fòrum fent clic aquí

Exit mobile version