• Motorista convidat, necessitem tot el suport possible per endurir les penes per homicidis imprudents a les nostres carreteres. El motorista JOSEP BOAN ROSANE va perdre la vida per culpa d'un conductor de cotxe que circulava a 130 km/h en una comarcal sense voral, en que havia de circular com a màxim a 70 km/h.

    El conductor d'aquest cotxe, després de l'accident va passar una revisió mèdica i va tornar cap a casa. 15 dies després de l'accident publicava una foto a Instagram alçant el polze, mentre presumia d'una segona oportunitat que, segons ell, li oferia la vida.

    Més info fent clic aquí.

Formació ... I ara ja toca "Directe cap a l'A"

Bascu
Hola a Tothom!

Doncs bé, un cop fet el "curset de seguretat" ja tinc el carnet A. Ara només resta esperar unes setmanes per rebre el provisional mentre arriba el Carnet definitiu. Com no tinc gens de pressa perquè la meva moto no la penso delimitar fins a l'hivern que ve, cap problema. Només estar a l'aguait que arribi.

Amb tot, explico com va anar tot perquè trobo que pot ser interessant per algú que es trobi que encara a fer l'A. El Curset va consistir en 4 hores de teòrica i 6 de pràctiques amb la moto, 4 de circuit tancat i 2 de circulació. Jo vaig anar a l'autoescola SOY18, perquè és la tenia el millor preu.



Per què dic Curset de Seguretat? Perquè no és ben bé el mateix curset que A2. Ni es fa teòrica com tal ni és es fa unes pràctiques habituals.


La part de teòrica es una xarrada sobre conceptes de seguretat en la via, un repàs a una sèrie d'estadístiques de la DGT, i una explicació sobre conceptes de seguretat activa i passiva de le motos, tant de la mateixa moto com equipació. Aquí va sortir un tema molt curiós, van parlar sobre el tema de les armilles amb airbag per les motos, i es van dir que ara mateix es una ximpleria comprar una. Ja que no hi ha cap certificació oficial i menys encara una homologació, que ara mateix no són més que simples armilles amb "flotadors" que si bé si fan alguna cosa. Ara mateix la falta de certificació fa palmar tan calers sigui una ximpleria.... vaja, quina sorpresa!!



Per la part pràctica de circuit, només era corregir postures, petits vicis i sobretot van insistir molt en com entrar i sortir dels revolts. No van fer és del típic circuit curt i llarg, i encara sort. Perquè sempre he trobat una ximpleria aquestes maniobres, sobretot el curt... el llarg encara trobo que és útil, però faltaria uns revolts a detres. Total, una ronda per fe-nos amb la moto, en aquest cas unes Hondes Hornet totalment noves.

Després la circulació, amb l'instructor davant i tothom comunicats fen grups de 6, van anar des de la Zona Franca al Tibidabo agafant Vallvidrera i retorn via Ronda de Dalt, Litoral i Passeig Zona Franca, en cap cas el posen a prova com un examen (ja no hi ha examen), l'instructor va dient al grup cap on anar i llestos, tan simple com això. Van fer algunes paradetes per descansar. Però el dissabte 13 a Barcelona va fer una calor terrible i a les rondes hi havia moltíssims cotxes, crec que a 80 van circular només 15 minuts en total...


Conclusió, això només serveix per certificar que saps portar una moto, res més. I això sí, fer-te un mica de conscienciació de riscos... i apa, cap a casa. Encara gràcies no van fer els típics circuits de sempre. Però per mi és molt més útil i més barat fer un curs de l'Institut Honda de Seguretat. De debò...
  • Like
Reaccions: Roger i GEORGECAT

Porra Moto GP 2024 !!!

Ray Fields Rider
Acabada la Q2 ja tenim poleman.

Els pronóstics s'han complert i només bola de vidre @JoanBP ha pillat.

Per alter banda ja tenim al gandúl de la porra @Ray Fields Rider que gairebé la fa amb monosílabs.

Ara ja només ens queda per avui la Sprint a les 22h
Per deixar-ne constància, no sóc gandul. Només estalviador🤣 i per si fos poc, utilitzo el format que utilitza també la MotoGP al senyal per tele/dazn/altres. Si ho enteneu allà, aquí també😝
  • Haha
Reaccions: Xavi Canyo

Ruta en moto Esmorzar de forquilla a Rest. Els Noguers de Seguer.

Jaumenovas
Hola a tothom!!!
Per fi el dia esperat per reunirnos, com altres vegades hem fet, per anar fer aquesta vegada un esmorzar de forquilla, amb els companys de Motoristes.cat.
He de remarcar que el restaurant han tingut un tracte i servei de 10, també amb el preu, pero aquesta nota és superada també amb la bona companyia a tan gratficant sortida, de pas ens retrovem amb amics i amigues que feia un temps que no ens veiem.
L’entorn del retaurant és un lloc molt bonic, sobretot per la ruta, ja que per arribar-hi hi han carreteres revirades amb molts revols, que és els que ens agrada al nostra grup.

En el meu cas la Sortida es de Terrassa, on ens hem trovat amb @FormigaAtòmica @GEORGECAT @Llorenç Esteve i jo mateix @Jaumenovas , per agafar direcció B-40 Abrera, A-2 fins Igualada, seguint per C-37 fins Esblada, continuar per T-201 per arribar a Seguer on hem fet el Esmorzar planejat i Organitzat per @cargol2rodes de @motoristes.catv2, després hem fet una ruta quasi circular per carreteres de la zona fins arribar a la Benzinera al encreuament de la B-220 amb la C-37, on des d’aquí, cada un a seguit pel seu compte fins a casa seva. Una grata sortida amb la millor companyia.

Gràcies a tots per la vostra companyia per fer genial aquest esdeveniment.

Poso unes fotos per recordar la sortida.
Salut a tothom.

FullSizeRender.jpeg
DSC08335.jpeg
DSC08346.jpeg
IMG_0548.jpeg
IMG_0546.jpeg
IMG_0545.jpeg

DSC08357.jpeg
DSC08351.jpeg
DSC08355.jpeg
DSC08353.jpeg

Porra Moto GP 2024 !!!

Xavi Canyo
Uufff uufff anem justets avui. jejejeje

A veure… aquest any segur que haurà sorpreses

Pole - J Martín

Sprint
1 Martin
2 Marc 93
3 Pecco
4 Viñales
5 Pacosta
6 Bezzecci
7 Bastianini
8 Àlex Márquez
9 Aleix E

Cursa
1 Marc M
2 Pecco
3 Martín
No m'extranya després del esmozar que t'has cardat 😂 😂
  • Haha
Reaccions: mami_en_moto

Porra Moto GP 2024 !!!

Xavi Canyo
Good morning riders!!!
Som-hi de nou amb la porra:

Pole - Maverick

Sprint
1 Martin
2 Marc 93
3 Bezzecchi
4 Pecco
5 Maverick
6 Binder
7 Acosta
8 Morbidelli
9 Aleix E

Cursa
1 Marc 93
2 Martin
3 Pecco

Sabeu si en Pecco farà un curset de conducció segura per no caure més?
"Hoy ríen mañana llorarán" (Carlos Jesús- Raticulín)
  • Haha
Reaccions: JoanBP

Porra Moto GP 2024 !!!

Xavi Canyo
Bentrovat @Ray Fields Rider només has de tenir en compte que l'autoanomenat "servidor" (@Xavi Canyo ) és un trampós de qllons, i l'hem de marcar d'aprop.

Ja ho aniràs comprovant.

Sort amb la porra!!!
Hem diu trampós el que s'ha comprart la bola de vidre de "La bruja Lola" a AliExpress, com el seu compi.
Quins collons !!!

Adverteixo que les faltes de respecte a l'administrador poden ser castigades pel mateix :cool:
  • Haha
Reaccions: JoanBP

Filtrar