• Motorista convidat, necessitem tot el suport possible per endurir les penes per homicidis imprudents a les nostres carreteres. El motorista JOSEP BOAN ROSANE va perdre la vida per culpa d'un conductor de cotxe que circulava a 130 km/h en una comarcal sense voral, en que havia de circular com a màxim a 70 km/h.

    El conductor d'aquest cotxe, després de l'accident va passar una revisió mèdica i va tornar cap a casa. 15 dies després de l'accident publicava una foto a Instagram alçant el polze, mentre presumia d'una segona oportunitat que, segons ell, li oferia la vida.

    Més info fent clic aquí.

Qim44

Qim44

Rodant
13 Des 2015
21
18
Premis
2
Us adjunto una serie de consells molt últils que he trobat en una pàgina d'internet, espero que us serveixin

Circular en moto no és cap joc i cal estar atents i 'amb mil ulls' cada vegada que puges a una d'elles. En aquesta ocasió et proposem una sèrie de consells i recomanacions perquè et puguis avançar als imprevists amb els que un motorista es troba en el seu dia a dia.

2015_yamaha_fjr1300es_sports_turn_98061_3840x2160.jpg


Segons una cèlebre cita d'Aristòtil, "som el que fem cada dia, de manera que l'excel·lència no és un acte, sinó un hàbit". Per tant, si adquireixes bons hàbits en conduir una moto, sempre estaràs millor proveït per enfrontar-te a la jungla diària de l'asfalt. Moltes de les idees que et proposem et resultaran òbvies, les donaràs per descomptat, encara que potser no t'havies parat a pensar-hi prou. D'altra banda, és possible que descobreixis noves estratègies. I segur que pots aportar diverses desenes més de consells que has desenvolupat mitjançant l'experiència o, simplement, per sentit comú. L'important és posar-lo en pràctica i compartir-ho amb els que t'envolten, perquè els altres sempre et poden aportar alguna cosa nova.

Perill, rotonda

I no només parlo de "l'últim paga" que regeix el seu "codi de circulació", sinó de les restes de combustible en la seva traçada, sobretot en aquelles que estan pròximes a una gasolinera o la brutícia a la traçada del seu carril exterior. Les rotondes, com més rectes les traces en moto, millor.

Avançaments per la dreta

A la carretera ni parlar-ne. Quan el pesat de torn "viu" al carril esquerre de l'autovia, pensa que només començar a passar-per la dreta és molt probable "que s'hagi cansat" i vulgui canviar de carril i sense indicar-ho amb els intermitents, com no! A ciutat, si hi ha una desviació cap a la dreta, una entrada a una gasolinera, etc., mai emprenguis aquesta maniobra.

Avançant cotxes en embussos

Fonamentalment circulant entre cotxes, el millor és mirar la roda davantera dels que et precedeixen. Són el millor avís de la maniobra que es disposen a realitzar. També funciona molt bé veure l'actitud del conductor: si mira cap a un costat, si gira el volant ... Així podràs anticipar els seus moviments en aquesta fracció de temps que és or.

Mai autobusos i camions

Circulant en trànsit congestionat, ni ho intentis quan sigui entre cotxe-autobús (camió), i ni et dic entre autobús / autobús. El mínim moviment de volant "et caçarà", ja que no tindràs temps de reacció per a "sortir d'allà".

P1000305_2.JPG


Només hi ha espai per a un

Segons el principi de Pauli, dos cossos no poden ocupar, alhora, el mateix espai al mateix temps. Quan vols canviar de carril, pot ser que un altre vehicle hagi tingut la mateixa idea que tu en aquell mateix instant. Quan executes aquest tipus d'accions, tingues sempre preparat un pla B.

Mira lluny

Si aixeques la mirada i et fixes en el que passa en el tràfic diversos cotxes a partir del que portes davant, seràs capaç d'anticipar successos que, d'una altra manera, serien immediats i inesperats, deixant-te sense capacitat de reacció. El que ja no pots canviar és el que tens just a dues passes dels teus nassos.

Moto10-UB.jpg


Animals solts

Poden creuar quan menys t'ho esperes. No et fiïs d'aquest ramat que pastura tranquil·lament, perquè algun dels seus membres pot voler veure la teva moto de més de prop.

100Passi%202005%20jpg1180.jpg


Espera l'inesperat

Moltes sorpreses que ronden pel carrer o al camp acaben a la carretera. Enumera-les tu mateix: bosses de plàstic, animals morts, tapaboques ("tapacubos") de cotxes, restes de pneumàtics de camions ... Els pneumàtics recautxutats fan furor, fonamentalment a l'estiu. Intenta circular el menor temps possible darrere de camions de gran tonatge a la carretera per evitar veure aquests trossos massa a prop teu.

Vigila les portes dels cotxes en doble fila

A veure si et creus que et tindrà en compte el que té pressa per haver aparcat en doble fila i surt a tota pastilla del cotxe. En encreuaments o semàfors en vermell no és estrany que algú que ha fet de "taxista" deixi al seu company allà mateix.

Prioritat en encreuaments

No tothom té assumit que el de la dreta té preferència. Et pots portar un enorme ensurt. No baixis la guàrdia.

Les primeres gotes al casc

La pluja és més perillosa quan comencen a caure les primeres gotes que quan tot està totalment mullat. És pràcticament impossible saber el nivell d'adherència de l'asfalt en aquest moment. L'única solució és una màxima concentració, estar atent i anar amb molta, molta suavitat. Marxes llargues i estigues lluny de les ratlles pintades a la calçada.

2007_TMAX-ABS_EUR_ACT_0017.jpg


El vent, mal enemic

Tingues una cosa en ment. El vent sempre és més fort que tu. L'únic que pots fer és contrarestar el seu efecte fent força al manillar i en els estreps. Cal estar sempre alerta a les ràfegues que provoquen els vehicles i camions que vénen pel carril contrari o els que avancem en el nostre camí (o quan som avançats). En corbes, dóna menys gas i carrega més pes a la roda davantera. I tingues en compte que et cansaràs abans.

Taxis no

Els taxis, com més lluny, millor. Algú que crida de sobte, una brusca desviació per una indicació en l'últim moment del client, una llarga jornada de treball al volant ...

Mototaxi02.jpg


Obrir sense mirar en els embussos

Les portes dels cotxes estacionats o aturats en caravana es poden obrir en el moment més inesperat. El que obre no pensarà que passarà una moto al seu costat just en aquest moment.

Humitat i gel

Les plaques de gel a l'hivern o la simple humitat són dolents acompanyants en ciutat o en ruta i poden estar a l'aguait després qualsevol cantonada o corba. Malauradament, poques motos instal·len indicador de temperatura exterior, encara que el millor termòmetre és el teu cos. La solució: moto recta i res de fre. És millor un pèl d'accelerador que la retenció en tallar gas.

Deauville%201.06%20039.jpg


Marques de pneumàtic

Aquestes taques negres de pneumàtics que trobes de sobte a l'asfalt anuncien un sot o una "rodera" a l'asfalt. Si estan davant d'una corba, t'avisen que pot tenir un traçat perillós.

Si sembla que llisca, ho farà

Què és això que es veu de diferent color sobre l'asfalt? Un pegat, fang, taca de combustible ... O potser no és res. Millor prevenir i reduir que passar com si res.

Art. original
 
Roger X-ADV

Roger X-ADV

Residència habitual: Sobre Rodes
Editor Wiki
18 Oct 2015
1.240
2.183
Premis
10
Moto
Honda X-ADV
Bon post!! Un tema que ens toca cada dia i que té més pes del que a vegades hi posem.

Enviat des del meu D5803 usant Tapatalk
 
Joa_bandit

Joa_bandit

Rodant
22 Des 2015
21
8
Sempre va bé repassar aquestes coses, mai s'és prou bon conductor com per que no t'aprofiti una lectura així
 
Fils similars
Autor Títol Fòrum Respostes Data
Roger X-ADV Dubte Com rentar l'interior del casc? Un Cafè Ràpid 9
Xavi Canyo Com renteu la jaqueta de Cordura? Un Cafè Ràpid 23
motoxtrem.com Homologacion moto/ motoxtrem.com Taulell d'anuncis 0
perlanegraviajes Com es fa un tubarro!!! Mecànica de motos i recopilatoris 0
F com vinilar una moto???!!! Mecànica de motos i recopilatoris 4
mami_en_moto Com dominar els exàmes pràctics del carnet A2? Un Cafè Ràpid 45
mami_en_moto Formació Com ens va anar la Formació 3.0 Formació motorista 2
mami_en_moto Com vau arribar a ser motorista? Un Cafè Ràpid 24
Serra com porteu això del límit de 30km/h? Espai de debat 16
En Cesc Com renteu els guants? Espai de debat 18
Xavi Canyo No arrivaré pas com aquest home MotoVlogs propis 1
perlanegraviajes Com sobreviure a la calor amb moto MotoVlogs propis 0
Serra Veurem com Harley deixa de fer motos? Espai de debat 9
Dmotoneumaticos Negoci de Motociclisme Dmotoneumaticos.com Negocis motoristes del territori català 14
elbarbasenmoto Vídeos Com fer rodatge a la moto MotoVlogs propis 2
Roger X-ADV Dubte Com porteu aquests dies confinats? Espai de debat 4
Eloi M'agrada aquesta foto per veure les proporcions, tant de l'autobus com del sidecar. Les nostres motos 0
Roger Eric Granado es defineix com a nou campió d’Europa de Moto2 Espai de debat 0
Roger Com va disórrer la Motovolta Pantans 2017? Rutes en moto 0
Roger Com actuar quan se't creuen animals a la carretera? Espai de debat 0
Roger Com actuar en cas d'accident? Espai de debat 0
Qim44 Vídeos Com aixecar la moto sense cavallet Mecànica de motos i recopilatoris 5
Roger Consells Com us equipeu per anar amb moto a l'estiu? Espai de debat 25
Roger X-ADV Guia-Tutorial Com adjuntar fotografies al fòrum? Espai de debat 0
Roger X-ADV Vídeos Com fer-se ric viatjant en moto (Miquel Silvestre) Espai de debat 0
Xav2 Guia-Tutorial Com recórrer una multa de trànsit? Consultes legals 10
Roger X-ADV Guia-Tutorial Com tensar la cadena correctament? Mecànica de motos i recopilatoris 0
Qim44 Guia-Tutorial Com reduir el soroll del casc Espai de debat 0
Roger X-ADV Vídeos Us heu trobat mai amb una situació com aquesta? Com reaccionaríeu? Espai de debat 7
Roger Guia Com evitar accidents de trànsit durant les vacances? Espai de debat 1
Roger Guia-Tutorial Com actuar davant d'una emergència a la carretera Espai de debat 0
Roger X-ADV Mecànica Com estalviar combustible? Mecànica de motos i recopilatoris 2
Roger X-ADV Guia-Tutorial Com netejar la cadena de la nostra moto? Mecànica de motos i recopilatoris 0
Roger X-ADV Dubte Com retirar protector de dipòsit sense malmetre la pintura? Espai de debat 4
Roger Vídeos Com entrar a les corbes Espai de debat 4
Roger X-ADV Notícia El Museu Moto Bassella prorroga l'exposició "+Derbi: dels carrers als circuits" Espai de debat 0
Despertaferro Des de Lleida als Ports i Tinença de Benifassà i cap a Lleida Sortides anteriors 2
Marc Vinoenmoto Vídeos Les motos als cellers. MotoVlogs propis 0
perlanegraviajes La millor moto per als Overlanders Turcs MotoVlogs propis 3
Roger Competició De visita als Tests del Catalunya WorldSBK Round 2021 Competició 0
Roger Notícia En marxa una prova pilot de senyalització de revolts amb alta sinistralitat per als motoristes Espai de debat 20
Nikokaos Ruta en moto De Banyoles als Pics d'Europa Rutes en moto 43
Sanodrac Crònica Viatge als Alps Cròniques sobre motociclisme 2
Roger Àlex Márquez valora la temporada i respon als més petits a les oficines de Rodi Espai de debat 0
J Fotos Racons als que aneu amb la moto Espai de debat 1
Roger Notícia Els mossos multaran als motoristes que no els hi tornin la salutació Espai de debat 4

Fils similars