• Motorista convidat, necessitem tot el suport possible per endurir les penes per homicidis imprudents a les nostres carreteres. El motorista JOSEP BOAN ROSANE va perdre la vida per culpa d'un conductor de cotxe que circulava a 130 km/h en una comarcal sense voral, en que havia de circular com a màxim a 70 km/h.

    El conductor d'aquest cotxe, després de l'accident va passar una revisió mèdica i va tornar cap a casa. 15 dies després de l'accident publicava una foto a Instagram alçant el polze, mentre presumia d'una segona oportunitat que, segons ell, li oferia la vida.

    Més info fent clic aquí.

Com vau arribar a ser motorista?

mami_en_moto

mami_en_moto

Residència habitual: Sobre Rodes
Youtuber
16 Ago 2020
579
1.570
Premis
21
Igualada
www.youtube.com
Moto
BMW F900R ✌🏼🏍️
Doncs aquest dies us he trobat a faltar molt molt.
I en certs moments en venia al cap una pregunta que a vegades es difícil de fer si trobes a algú un primer cop. Però, amb la tranquilitat d’aquest dies i davant de l’ordinador, espero que us animeu a comentar com es que heu arribat al món de les dues rodes.

? ? ?
 
Roger

Roger

Administrador
Organització del fòrum
Editor Wiki
16 Oct 2015
1.305
2.656
Premis
5
Doncs aquest dies us he trobat a faltar molt molt.
I en certs moments en venia al cap una pregunta que a vegades es difícil de fer si trobes a algú un primer cop. Però, amb la tranquilitat d’aquest dies i davant de l’ordinador, espero que us animeu a comentar com es que heu arribat al món de les dues rodes.

? ? ?
Bon dia Claudia! Jo vaig conèixer el món de les motos a casa els avis, ja que l'avi tenia una Guzzi i una Mobylette. De nen hi pujava en parat, les deixava brillants i em quedava bocabadat quan l'avi o algun tiet les engegava per fer una volta.
Amb els anys el meu padrí ens va dir al meu germà i a mi que el seguíssim amb les bicis fins al camp de futbol del poble mentre ell portava la Mobylette. I un cop allà ens va deixar fer voltes al camp de futbol portant la moto.
El meu germà no ha pujat mai més a una moto ja que no li va agradar, però des de llavors que jo vaig anar agafant-la sempre que podia, amb mun pare vigilant mentre feia voltes a una urbanització en construcció. I des de llavors de moto en moto fins avui!

És curiós que l'etapa en que menys he agafat la moto és l'actual, en la de major edat i autonomia que he tingut, i en la que he tingut una moto més "moderna" i segura, ja que sempre havia anat amb ferros o motos poc fiables, però tot son etapes i prioritats suposo, tot i que estic tornant a enganxar-me a anar sortint ?
 
J.M

J.M

Com es caminava?
20 Feb 2020
248
626
Premis
13
Barcelona / Granollers
Moto
Triumph Speedmaster 900
Uff! Prepareu-vos que això va per llarg.
En el meu cas, la cosa em ve de família. Món pare i el meu tiet, de jovenets, eren un bojos de les motos i es dedicaven a fer el " merda" pels carrers (aleshores molt poc transitats) de Barna. Amb les Ducatis "trucades" amb la culata rebaixada i no sé que més...
Durant tota la meva infància vaig sentir parlar de la moto del pare (no la vaig conèixer). Ja en temps de joventut, a la urbanització on estiuejaven ( de fet és des d'on un escric ara mateix) les rampes,les pendents dels carrer i la pressió social de la resta de nois de la colla, jo i món germa, varem canviar la BH per unes Vespinos GL de 4a o 5a ma, que jo cuidava i netejava com si fos nova.
Quan jo era més grandet, amb edat de carnet, món pare es va comprar una honda cg125 per moure's millor per Barcelona i, evidentment, jo vaig treure'm l'A per fer-la servir caps de setmana i festes de guardar!
Després ja va venir la Suzi TU250, i 20 anys després, l'actual Mitt400MB
(Des del mòbil no em deixa adjuntar imatges, però quan arribi a casa edito i us poso fotos de les maquinetes)
 
Xavi Canyo

Xavi Canyo

Residència habitual: Sobre Rodes
23 Oct 2020
1.171
2.530
Premis
10
Barcelona
Moto
BMW C650 Sport
Jo diria que desde ben petit, veient les curses de motos en blanc i negre amb Nieto i companyia.
Desde que recordo, m'ha agradat qualsevol cosa que porti motor (ma mare diu que amb 3-4 anys ja anava conduint per el carrer).
I que dir quan anava a Andorra amb 7-8 anys i veia aquelles petites hondes amb roda grossa, somiava amb elles perque les veia de la meva alçada o les cota 49...
Ara bé fins el 15 anys no vaig tindre la meva primera moto, una flamant Bultaco Brinco de sisena o setena mà (la matricula era sense lletres...)
I segueixo igual, hem fa ilusió poder conduir una mobilette, un cart o un 4 llaunes, evidentment preferiria una MV Augusta o un Ferrari però us ben prometo que si hem deixen una mini Marcelino xalo com un berro.
I així m'han anat agradant totes les que he vist i veuré, he de dir que hem passa exactament el mateix amb els cotxes.
 
JoanBP

JoanBP

Residència habitual: Sobre Rodes
Editor Wiki
7 Mar 2021
706
1.267
Premis
13
Torroella de Montgrí
Moto
HONDA NC750X ABS
En el meu cas jo vaig obrar la caixa dels trons. Ningú a la meva família havia estat motard.
L'any 1973, acabats d'estrenar els 18 anys vaig decidir treure'm el carnet de conduir i per uns calerons més el de cotxe I moto.
El de cotxe me'l vaig treure a la 2a i el de moto a la 1a.
Em va agradar tant l'experiència de les dues rodes que tot fent estalvis, em vaig comprar una Vespa 200. QUINA PASSADA!!!
Ara, amb 66 tacos encara xalo cada cop que em poso el casc.
 
Nikokaos

Nikokaos

Residència habitual: Sobre Rodes
23 Feb 2020
753
1.185
Premis
15
Girona
Moto
Yamaha Fazer FZ6 S
L'afició a les dues rodes....

Ai caram, jo crec que d'agradar-te veure-les a pujar-t'hi i va un tros, oi?
Jajajajaja!!

A la familia de la meva mare sempre hi ha hagut motos de petita cilindrada, des del meu avi fins el tiet petit; des de la vespino taronja amb el parabrises de peus a cap, fins la 250 d'enduro sense tapes ni parafangs del tiet... El meu pare va tenir una Vespa 200, però a la que es va casar amb ma mare, cotxe al canto, que de nuvis tot va bé però aseguts bé i amb els pentinats dels 70 els cascos no agradaben gaire!!

Jo vaig heretar la Honda PX 49cc que ja vaig comentar que va quedar sinistre en un altre fil... Cotxe... I fins el 2003 no em vaig treure l'A: volia una custom per fer la ruta 66 als USA !! Que beneit sona, oi? Jajajajaja!!

De grosses crec que sóc el primer de tenir-ne, dur-ne no perquè molts cosins es van treure cotxe i moto per si de cas.... Jo sóc de Granollers, a la vora de Montmeló... Però confesso que les curses de velocitat mai m'han cridat l'atenció. Tot i aixó, vaig veure que amb una custom allò d'anar per feina i menjar kms era molt cansat, per posició i per protecció, així que a la que ho vaig veure clar, l'opció va ser una sport turisme de mitja cilindrada i injecció, pel consum. Sí, un canvi radical però he de dir que estic molt content d'haver-ho fet !!

I veient sempre a casa dues rodes, sense 'trucar' cap, i cap accident, sempre he vist les motos com una altra forma d'entendre un viatje...
Té un nosequé que atrapa, potser no a tothom, però que com a mínim s'ha de gaudir mentre es pugui.

Pels que no vivim en grans ciutats, on aparcar i moure's ràpid és un problema, la moto crec que és més un vehicle respectat i menys normal, en el sentit de ser un capritxet... A Girona baixes d'una moto, i la gent mira qui ets i que portes; a BCN ets un camicaze més, o és la meva sensació...

Què hi penseu?
 
MarcG

MarcG

Cul quadrat
7 Mai 2020
65
152
Premis
8
Moto
FZ6s
Ni la meva mare ni el.meu pare eren motoristes. El meu tiet al 14 em.va regalar una Dervi FD de segona ma. Recordo haver dacabar el curs per obtenir.el.graduat escolar i poder treurem el carnet. La vaig fer servir molt fins k em vaig treure el.carnet de cotxe. pro ncara la.tinc i espero poderla arreglar amb el meu fill de 3 anys, k ja li agraden les motos. Vaig deixar el mon de les dues rodes fins k vaig anar a viure a barna. Alli, al començar amb la meva dona, i despres k la grua semportes mes dun parell d vegades el cotxe .vaig decidir a treurem el carnet i em vaig comprar una suzuki GS500E. La vaig fer servir molt i ja amb sortides a fer corves. Per temes de la.vida vam martxar fora 3 anys i la vaig tenir parada un temps. Al tornar, la vaig agafar d nou, pero li faltava una mica d potencia per poder fer sortides amb la dona. vaig comprar la Fazer i ja no he deixat de sortir en moto sempre k puc.
 
cesarserpi

cesarserpi

Cul quadrat
3 Oct 2020
82
160
Premis
3
bé, la meva història amb les motos, comença molt d'hora, amb cinc anys aproximadament, em regalen una cota 25 de montesa, la qual portava el mateix motor amb marxes que la 49 ... i amb ella començo, primer sense sortir de la meva travessia , després sense canviar de carrer, a la fi entre els dos carrers principals i tot el bosc entre elles .... i ja des d'aquí en endavant, sempre amb motos, relativament petites, fins a 250 ... un Benelli, un vespa 250, 1 kawa 400 .... durant uns anys em "tiro" mes als cotxes, porsche 924, 944, 928, 968 .... i un dia torno a les motos el 1990 Honda Goldwing 1500 ... i amb ella ens anem per inaugurarla fins Ginebra a veure a la familia i despres a Munich a la Octover Fest de tirón... despres d'aquesta primera presa de contacte el seguent viatge es per Italia fins el sud, allí ferry fins a Grecia y després ferry a Turkya, per tornar per dalt, per Macedonia... mentres tant i amb els anys apareix la idea de fer sewrvir una segona moto per no carregar tant la Goldwing, com a segona moto, BMW K100, harley, yamaha super Teneré, mentre tenia la Goldwing, pero ninguna d' ellas arriba a ferse servir lo suficient i es van venent...ara des de l'any passat mantinc la Goldwing i una yamaha Stratoliner 1900, segueixo fent un viatge llarg d'entre 3500 i 5000 km a l'any i així seguirem mentre el físic ho permeti i al meu fill l' hi vingui de gust sortir de viatge amb les motos i el seu pare... ..a part tenim una CBR 600 i el meu fill una Paneuropean, que utilitzem indistintament, ara en breu, entressin un parell de motos de trial, que el meu fill es vol iniciar, per tenir mes coses per fer junts
 
Serra

Serra

Residència habitual: Sobre Rodes
Rider
Editor Wiki
22 Feb 2020
1.598
2.745
Premis
20
Província de Girona
Moto
Moto Guzzi V85TT Travel 2020
A mi els cotxes sempre m'havien agradat, i les motos les vaig descobrir més intensament amb aproximadament 13 anys quan dos amics de l'escola em van dir si volia anar amb ells a veure una concentració de motos que feien al nostre poble, vam passar per tot l'aparcament que hi havia i vam parlar amb alguns moters que tenien models estrella de la època. En aquella situació ens vam quedar tan encantats que amb 14 anys tots buscant el permís de ciclomotor, i d'aquí anar fent... Tot i això, els meus dos avis tots anaven en moto (un vàries riejus i l'altre una mobilette), però fins aquell moment no m'havien interessat tant...
 
pepprats

pepprats

Grup Sanguini: 98 octans
14 Gen 2021
277
778
Premis
18
Barcelona City
linktr.ee
Moto
FZ6S S2
Twitter
pepenmoto
L'afició a les dues rodes....

Ai caram, jo crec que d'agradar-te veure-les a pujar-t'hi i va un tros, oi?
Jajajajaja!!

A la familia de la meva mare sempre hi ha hagut motos de petita cilindrada, des del meu avi fins el tiet petit; des de la vespino taronja amb el parabrises de peus a cap, fins la 250 d'enduro sense tapes ni parafangs del tiet... El meu pare va tenir una Vespa 200, però a la que es va casar amb ma mare, cotxe al canto, que de nuvis tot va bé però aseguts bé i amb els pentinats dels 70 els cascos no agradaben gaire!!

Jo vaig heretar la Honda PX 49cc que ja vaig comentar que va quedar sinistre en un altre fil... Cotxe... I fins el 2003 no em vaig treure l'A: volia una custom per fer la ruta 66 als USA !! Que beneit sona, oi? Jajajajaja!!

De grosses crec que sóc el primer de tenir-ne, dur-ne no perquè molts cosins es van treure cotxe i moto per si de cas.... Jo sóc de Granollers, a la vora de Montmeló... Però confesso que les curses de velocitat mai m'han cridat l'atenció. Tot i aixó, vaig veure que amb una custom allò d'anar per feina i menjar kms era molt cansat, per posició i per protecció, així que a la que ho vaig veure clar, l'opció va ser una sport turisme de mitja cilindrada i injecció, pel consum. Sí, un canvi radical però he de dir que estic molt content d'haver-ho fet !!

I veient sempre a casa dues rodes, sense 'trucar' cap, i cap accident, sempre he vist les motos com una altra forma d'entendre un viatje...
Té un nosequé que atrapa, potser no a tothom, però que com a mínim s'ha de gaudir mentre es pugui.

Pels que no vivim en grans ciutats, on aparcar i moure's ràpid és un problema, la moto crec que és més un vehicle respectat i menys normal, en el sentit de ser un capritxet... A Girona baixes d'una moto, i la gent mira qui ets i que portes; a BCN ets un camicaze més, o és la meva sensació...

Què hi penseu?
Molt d'acord amb la percepció que tenen vianants en vers motoristes a Barcelona comparar amb altres ciutats. Malauradament a Barcelona hi ha mala fama i haig de reconèixer que hi ha molt ruc per la ciutat, el motosharing, etc... Però és el que té sempre que generalitzem.
 
Jaumenovas

Jaumenovas

Residència habitual: Sobre Rodes
16 Nov 2020
459
1.515
Premis
32
Moto
Honda X-ADV 750
En el meu cas jo vaig obrar la caixa dels trons. Ningú a la meva família havia estat motard.
L'any 1973, acabats d'estrenar els 18 anys vaig decidir treure'm el carnet de conduir i per uns calerons més el de cotxe I moto.
El de cotxe me'l vaig treure a la 2a i el de moto a la 1a.
Em va agradar tant l'experiència de les dues rodes que tot fent estalvis, em vaig comprar una Vespa 200. QUINA PASSADA!!!
Ara, amb 66 tacos encara xalo cada cop que em poso el casc.
El teu cas @JoanBP és semblant al meu, també soc del 55 i també em vaig examinar de cotxe i moto l’any 1973 amb 18 anys i treure-ho tot a la 1a. , llavors a Barcelona a Monjuic que era on anàvem els de Terrassa a examinar-nos.
Recordo que pel examen de moto es pagava 100,-Ptes i et deixàven una Vespa per examinar-se, cosa que va ser fàcil, perquè des de que vaig fer 16 anys, vaig tenir un ciclomotor Puch Carabela, amb 3 marxes al puny, igual que una Vespa, i no vaig tenir necessitat ni de fer pràctiques.
Com ja tenia la de 49 cc no vaig comprar-me cap altre moto i clar la idea del cotxe em va tirar més, per poguer anar amb la novia, també em va anar bé que el germà gran va anar a la mili i em va deixar el seu Seat 600 que li cuidés fins que va tornar de la mili i jo vaig comprar un Seat 850 coupé, amb el cual vaig anar varies vegades a Valencia quan em va tocar a mi fer la mili.
La moto la vaig anar utilitzan esporàdicament fins els 24 anys, però ja casat al final ja no la vaig fer servir més.
Com els meus fills també tenen moto; un una yamaha Tracer 700 i l’altre un Scooter 125 ja que no te carnet, doncs de gran i després de 40 anys sensa anar més amb moto, m’ha agafat el cuquet amb l’enveja dels meus fills i vaig decidir comprar-me la Piaggio Beverli 350, amb la qual gaudeixo molt, entre setmana, o fer alguna sortideta amb un fill, si te temps clar, sino vaig sol o amb algun company d’aquest grup.
De moment no he agafat motos amb marxes, ja que després de tan temps no he volgut complicarme i anar a lo segur, ja que diuen que no s’oblida mai el anar en bicicleta, en aquest cas és amb moto, però estic molt content d’aquest dos anys, d’haver représ tornar anar amb Moto, tot i que ara per vacances estic a la 2a. Residencia i no la tinc, però ja la trovo a faltar.
Salut i gas a tothom ✌️??
 
Carmeta

Carmeta

Grup Sanguini: 98 octans
9 Gen 2021
261
691
Premis
12
Doncs jo penso que em ve, per una banda del meu avi que venia cada diumenge amb la Mobilette a casa i ens donava una volta a tos (som 6 germans jajaja) i per l'altre banda a la mancomunitat de Sabadell-Terrassa, els que sou del Vallès poder us sonarà, durant molts anys van fer el campionat del món de motocross, no recordo si tenia cap nom específic, doncs ja ens veies amb els meus germans i amics del barri caminant xino-xano cap allà i mirar com poder colar-nos dins del recinte (no teniem calerons per pagar-nos l'entrada?) i xalàvem moooolt i jo volia fer com ells (perquè no hi havia elles) fins que al final ho vaig aconseguir malgrat que al cap d'uns mesos de comprar-me l'Special 250 vaig tenir l'accident i vaig estar 23 anys sense moto. Ara recupero el temps perdut, m'encanta rodar i rodar!
Salut i gassss! :cool:?️✌️
 
1nanu

1nanu

Motoaddicte
15 Ago 2020
170
365
Premis
16
Doncs jo penso que em ve, per una banda del meu avi que venia cada diumenge amb la Mobilette a casa i ens donava una volta a tos (som 6 germans jajaja) i per l'altre banda a la mancomunitat de Sabadell-Terrassa, els que sou del Vallès poder us sonarà, durant molts anys van fer el campionat del món de motocross, no recordo si tenia cap nom específic, doncs ja ens veies amb els meus germans i amics del barri caminant xino-xano cap allà i mirar com poder colar-nos dins del recinte (no teniem calerons per pagar-nos l'entrada?) i xalàvem moooolt i jo volia fer com ells (perquè no hi havia elles) fins que al final ho vaig aconseguir malgrat que al cap d'uns mesos de comprar-me l'Special 250 vaig tenir l'accident i vaig estar 23 anys sense moto. Ara recupero el temps perdut, m'encanta rodar i rodar!
Salut i gassss! :cool:?️✌️
Bons records del circuit de l'Vallès, jo també anava caminant.
Records del Jim Pomeroy, Harry Everts, Toni Elías, Hakan Carlqvist, etc.
 
mami_en_moto

mami_en_moto

Residència habitual: Sobre Rodes
Youtuber
16 Ago 2020
579
1.570
Premis
21
Igualada
www.youtube.com
Moto
BMW F900R ✌🏼🏍️
Veig que molts mencionen la Mobilette i jo no coneixia aquesta moto, fina ara … i es mooolt maca ?

688DD7F8 7B45 44A8 938E 27082F7C76F8
 
Última edició:
Xavi Canyo

Xavi Canyo

Residència habitual: Sobre Rodes
23 Oct 2020
1.171
2.530
Premis
10
Barcelona
Moto
BMW C650 Sport
Fils similars
Autor Títol Fòrum Respostes Data
Roger X-ADV Dubte Com rentar l'interior del casc? Un Cafè Ràpid 9
Xavi Canyo Com renteu la jaqueta de Cordura? Un Cafè Ràpid 23
motoxtrem.com Homologacion moto/ motoxtrem.com Taulell d'anuncis 0
perlanegraviajes Com es fa un tubarro!!! Mecànica de motos i recopilatoris 0
F com vinilar una moto???!!! Mecànica de motos i recopilatoris 4
mami_en_moto Com dominar els exàmes pràctics del carnet A2? Un Cafè Ràpid 45
mami_en_moto Formació Com ens va anar la Formació 3.0 Formació motorista 2
Serra com porteu això del límit de 30km/h? Espai de debat 16
En Cesc Com renteu els guants? Espai de debat 18
Xavi Canyo No arrivaré pas com aquest home MotoVlogs propis 1
perlanegraviajes Com sobreviure a la calor amb moto MotoVlogs propis 0
Serra Veurem com Harley deixa de fer motos? Espai de debat 9
Dmotoneumaticos Negoci de Motociclisme Dmotoneumaticos.com Negocis motoristes del territori català 14
elbarbasenmoto Vídeos Com fer rodatge a la moto MotoVlogs propis 2
Roger X-ADV Dubte Com porteu aquests dies confinats? Espai de debat 4
Eloi M'agrada aquesta foto per veure les proporcions, tant de l'autobus com del sidecar. Les nostres motos 0
Roger Eric Granado es defineix com a nou campió d’Europa de Moto2 Espai de debat 0
Roger Com va disórrer la Motovolta Pantans 2017? Rutes en moto 0
Roger Com actuar quan se't creuen animals a la carretera? Espai de debat 0
Roger Com actuar en cas d'accident? Espai de debat 0
Qim44 Vídeos Com aixecar la moto sense cavallet Mecànica de motos i recopilatoris 5
Roger Consells Com us equipeu per anar amb moto a l'estiu? Espai de debat 25
Roger X-ADV Guia-Tutorial Com adjuntar fotografies al fòrum? Espai de debat 0
Roger X-ADV Vídeos Com fer-se ric viatjant en moto (Miquel Silvestre) Espai de debat 0
Xav2 Guia-Tutorial Com recórrer una multa de trànsit? Consultes legals 10
Roger X-ADV Guia-Tutorial Com tensar la cadena correctament? Mecànica de motos i recopilatoris 0
Qim44 Guia-Tutorial Com reduir el soroll del casc Espai de debat 0
Roger X-ADV Vídeos Us heu trobat mai amb una situació com aquesta? Com reaccionaríeu? Espai de debat 7
Qim44 Consells Com anticipar-se als imprevistos quan vas amb moto Espai de debat 4
Roger Guia Com evitar accidents de trànsit durant les vacances? Espai de debat 1
Roger Guia-Tutorial Com actuar davant d'una emergència a la carretera Espai de debat 0
Roger X-ADV Mecànica Com estalviar combustible? Mecànica de motos i recopilatoris 2
Roger X-ADV Guia-Tutorial Com netejar la cadena de la nostra moto? Mecànica de motos i recopilatoris 0
Roger X-ADV Dubte Com retirar protector de dipòsit sense malmetre la pintura? Espai de debat 4
Roger Vídeos Com entrar a les corbes Espai de debat 4
Roger X-ADV Quins lios vau tenir a casa amb les motos i les mares? Espai de debat 13
Serra Crònica Què vau fer diumenge passat dia 1? (o dissabte 29) Cròniques sobre motociclisme 2
Nikokaos Crònica RODIBOOK 2021: l'app digital de la cursa i la pluja que mai va arribar Rodibook 22

Fils similars