• Motorista convidat, necessitem tot el suport possible per endurir les penes per homicidis imprudents a les nostres carreteres. El motorista JOSEP BOAN ROSANE va perdre la vida per culpa d'un conductor de cotxe que circulava a 130 km/h en una comarcal sense voral, en que havia de circular com a màxim a 70 km/h.

    El conductor d'aquest cotxe, després de l'accident va passar una revisió mèdica i va tornar cap a casa. 15 dies després de l'accident publicava una foto a Instagram alçant el polze, mentre presumia d'una segona oportunitat que, segons ell, li oferia la vida.

    Més info fent clic aquí.

Notícia El Servei Català de Trànsit coordina a Catalunya una campanya de control de motoristes

Roger X-ADV

Roger X-ADV

Residència habitual: Sobre Rodes
Editor Wiki
18 Oct 2015
1.240
2.183
Premis
10
Moto
Honda X-ADV
Dilluns 9 de maig a les 08.30 h els mitjans de comunicació podran gravar imatges d'un control PREMOT a l'A-2

Ch2QYVSXEAA7R7A.jpg


El Servei Català de Trànsit (SCT) coordinarà amb Mossos d’Esquadra i Policies Locals una campanya preventiva de controls intensius del col·lectiu motorista la setmana que ve, entre dilluns 9 i diumenge 15 de maig.En aquest sentit, els agents de la Policia de la Generalitat realitzaran els anomenats controls PREMOT (PREvenció MOToristes) en què duran a terme una estratègia operativa de vigilància als motoristes com a infractors, però també com a possibles víctimes de conductes de risc dels conductors de la resta de vehicles. En les zones urbanes, els controls se centraran principalment en la vigilància de l’ús del casc.

En aquests controls es distribuiran als motoristes el fullet amb consells viaris A la moto, conducció intel·ligent, que l’SCT ha editat en català, castellà, francès, anglès i alemany. Senyalitza sempre amb els intermitents i Mantén la distància de seguretatper als motoristes urbans; Posa’t jaqueta, botes i guants de protecció i No facis avançaments temeraris per als motoristes de carretera, són alguns dels consells que inclou aquest material que pretén dissuadir els usuaris dels vehicles de dues rodes d’adoptar conductes de risc, informar-los dels perills a què estan exposats i apel·lar-los a una conducció cívica i responsable al manillar.

Aquesta campanya se suma a les actuacions endegades per aconseguir reduir la sinistralitat dels vehicles de dues rodes que en els darrers anys no ha registrat els indicadors de reducció de l’accidentalitat en general. A més, les motocicletes i els ciclomotors participen a Catalunya en un 10% de la mobilitat, però estan presents en el 40% dels sinistres amb morts i ferits greus. Concretament l’any 2015 van morir a les carreteres catalanes 49 motoristes i 333 van resultar ferits greus i enguany, des de l’1 de gener, hi ha hagut 7 víctimes mortals i 112 ferits greus en sinistre viari de motocicleta o ciclomotor. En zona urbana al 2015 hi van haver 492 motoristes morts i ferits greus.

Aquesta estratègia operativa de vigilància als motoristes s’emmarca a més en el conjunt de deu mesures d’impacte que el departament d’Interior ha posat en marxa des de principi d’any per reduir el repunt de sinistralitat registrat el 2015. Així, al llarg d’aquest 2016, es portaran a terme fins a 14 campanyes preventives i integrals de les policies de Trànsit de Catalunya i aquesta en què es controlarà l’ús del casc és la sisena que es realitza. En aquests controls intensius i massius es fa especial atenció als següents factors de risc que concorren en l’accidentalitat: velocitat excessiva o inadequada, les distraccions (en especial, ús de mòbils), alcohol, drogues i psicofàrmacs, elements de seguretat passiva (casc, cinturó, sistemes de retenció infantil).

IMPORTANT: Els mitjans de comunicació podran gravar imatges d’un control PREMOT el proper dilluns 9 de maig a les 08.30 h del matí a l’A-2 a la rotonda elevada de la sortida 606 a Sant Joan Despí/Sant Feliu de Llobregat. El cap de l’àrea Regional de Trànsit de Metropolitana Sud dels Mossos d’Esquadra, el sotsinspector Marc Patxot, farà declaracions. Es demana confirmació d’assistència a l’adreça premsasct@gencat.cat.

Font


Fullet PREMOT
 
Última edició:

Fils similars