• Motorista convidat, necessitem tot el suport possible per endurir les penes per homicidis imprudents a les nostres carreteres. El motorista JOSEP BOAN ROSANE va perdre la vida per culpa d'un conductor de cotxe que circulava a 130 km/h en una comarcal sense voral, en que havia de circular com a màxim a 70 km/h.

    El conductor d'aquest cotxe, després de l'accident va passar una revisió mèdica i va tornar cap a casa. 15 dies després de l'accident publicava una foto a Instagram alçant el polze, mentre presumia d'una segona oportunitat que, segons ell, li oferia la vida.

    Més info fent clic aquí.

En quines ocasions us ho heu passat pitjor damunt la moto?

Roger X-ADV

Roger X-ADV

Residència habitual: Sobre Rodes
Editor Wiki
18 Oct 2015
1.240
2.183
Premis
10
Moto
Honda X-ADV
Tunnel 926615


Trobo que estem tots molt callats de fa dies (jo inclòs), i he pensat que podríem parlar de les vegades en que ens ho hem passat pitjor anant en moto. Un fil massoca potser, però segur que molt entretingut.

En el meu cas, de les vegades en que ho vaig passar pitjor va ser conduint per la nacional a 30 km de casa. No portava la jaqueta de moto sinó una de fina, texans i res al coll. Feia un dia d'aquells que no plou de miracle, però en que l'aire és fred i intens. Recordo que se'm va fer etern i que vaig anar tremolant bona part del camí.

Encara sort dels guants.

I vosaltres? Teniu males experiències en trajectes amb moto?
 
Última edició:
K

kalamot69

Nouvingut
19 Jun 2020
11
19
Premis
2
Jo en una sortida amb la harley que vaig trencar el rodament de la roda delantera i com era diumenge vaig tenir que fer el trajecte de Barcelona fins a Castelló en sis hores, a la concentració el vaig pogué reparar, la dona volia matar - me

Enviado desde mi SM-G960F mediante Tapatalk
 
Xavi Canyo

Xavi Canyo

Residència habitual: Sobre Rodes
23 Oct 2020
1.171
2.530
Premis
10
Barcelona
Moto
BMW C650 Sport
Una sortida al Turó del Home, apart de molt fred i una boira que feia que l'humitat t'entrés fins els ossos, a la tornada (no recordo per quina carretera ens va donar per tornar), al girar un revolt que acabava en una pendent la carretera estava glassada. No us podeu imaginar lo putes que les passes amb un scooter de 220Kg (anava amb la X8/400 + els el meus 90), a la que baixen les voltes es posa en "punt mort", sense cap mena de fré motor i sense abs, tira avall, encomanan-t'he a tots els Sants, amb una suavitat infinita en la pressió als frens i intentant no mirar el barranc que havía al final i als costats de la baixada. Ara també sería fotut perque la moto pesa 260 però al menys te abs :rolleyes:
De la colla van acabar per terra el 50% i per acabar de rematar-ho, a Montmeló al semafor d'entrada al poble venint de La Roca, també estava glaçada la pendent i alguns van repetir caiguda i els que ens haviem salvat també vàrem llepar. :LOL::ROFLMAO:
 
Última edició:
Pep Aràgo

Pep Aràgo

Residència habitual: Sobre Rodes
OffRoader
21 Set 2020
865
1.535
Premis
10
Ostie... aquest fil m ha fet recordar un detall que sempre he passat per alt....

Jo sempre dic que mai he caigut de la moto en asfalt, i si som fidels a la realitat és així, però l "argument" s aguanta amb pinces pq si que és cert que la carretera era nevada però no deixava de circular per asfalt, encara que fos a 10 kmh i amb els peus arrossegant per terra... :LOL: :LOL: :LOL:.

Em remuntem a l´any 1996 (tela si ha plogut...!!!). En aquella època no desenganxava el cul de la moto ni per anar a :poop::poop:. Total que un dels compis amb els que sortiem en moto, i un gran amic, em diu que vol baixar a Granada a visitar als seus familiars.
Fins aquí cap problema... viatge a Granada en un cap de setmana que era per Reis, això està txupat si pensem que aquell estiu havia baixat a visitar 3 vegades a la meva xicota, que era de vacances a Calasparra (Murcia), anar i tornar el mateix diumenge...!!! :cool::cool::cool:

El "problema" era que estem parlant dels Nadals de l any 96, i aquí és on apareixen els "matisos" si ho comparem amb les pallises de donar gas que em vaig fotre per anar a "dinar" amb la xicota, a l estiú...

Ja vam sortir de Barna, que el clima no era gaire fred, però vam portar aigua i vent fins a mes avall de Castelló... A Valencia el vent de llevant ens va matxacar vius fins que vam trencar direcció la coneguda Calasparra, a La Font de la Figuera (d aquelles encara era anomenada Fuentelahiguera) i aquí ja ens les prometíem molt felices pensant que ja ho teneim fet.... Je, je.. pardals.... La festa grossa era per arribar...
Just passar Caravaca, va començar a ploure un altre cop... una pluja que era freda com la mare que la va parir. Voltavem les 5 de la tarda del mes de gener i això vol dir que la llum diurna ja començava a dir "fins demà" i aquí va ser on vaig dir... sort que la meva Kawasaki GPX 600 porta bones llums.... desgraciat de mi, semblaven cuques de llum dins de la pluja i la boira que ens anavem trovant de camí cap a Granada.

A la Venta del Peral vam tenir que parar a repostar i a mirar d agafar una mica d escalfor al cos amb els bufadors per eixugar les mans, dels lavabos; en tant ens dèiem si seguim camí o la prudència ens recomanava quedar nos a fer nit abans d encarar les pujades de la nacional fins a Granada....
Problema nº 1: mai ens havíem tirat enrere per les condicions del temps, ja havíem passat la "putada" del vent que vam menjar baixant per València i ara no ens faríem enrere per una mica més de pluja i la foscor de la nit (aqui ja eren quarts de deu del vespre aprox)
Problema 2: Tan sols va faltar que al anar a agafar les motos, ja repostàdes, un camioner ens demana que cap a on anàvem i al dir li que cap a Granada ens diu.. "Yo no me subiría a la moto, vengo de Granada i en "La Mora" ya hay dos dedos de nieve..."
Valenta cosa va dir... ens vam mirar el meu col.lega i jo i encare no havíem dit adeu, fotent gas cap a encarar les rampes de la N342 direcció el port de La Mora.

No cal dir que no vam arribar a Granada, al menys muntats a les motos.... :cry::cry::cry:.

A partir de Baza ja anavem circulant per la rodera que els camions feien, sense opció de poder sortir d ella, ja que ja s acumulava un gruix de quasi 5 cms de neu.
El primer en anar al terra va ser el meu colega amb la seva Suzuki GSXR 750 i aquell "gegantí" pneumatic posterior que portaven aquelles motos a aquells temps (avuí en dia fa riure veure la comparació) i jo vaig "tastar" la neu al girar me per mirar on era i sortir me de la rodera de l autobús que anava davant meu, ja que havia perdut la seva llum als retrovisors, evidentment tot això en mig d una nevada que jo no havia vist a la meva vida i un fred que ja no em deixava ni pensar....

Vaig poguer aixecar la Kawa, arrossegant la per la neu fins al guardarail i fent palanca per que s aixequés del terra ja que no era possible fer ho tan sols amb el contacte dels pneums a la neu. Llavors vaig anar reculant, caminat, fins a arribar on el meu amic encara tenia la GSXR al terra i el vaig ajudar a aixecar la i portar-la, apretant entre tots dos, fins on era la meva moto.

I que teniem que fer....???? en mig del no-res, nevant a tot ostie, fosc i calats d aigua i fred. Per descomptat, res de telèfons mòbils i ja feia una estona que no ens passava cap camió o vehicle.... Sort que ens va donar per caminar, apretant les motos per la vorera ara una ara l altre, fins a sota d un pont que es veia uns 200 m. més endevant d on erem...
Ens tirem al terra, sota el pont, mirant de recuperar l´ alè perdut per l esforç de portar les motos fins allà i al aixecar la vista veiem un cartell que deia "Diezma"....!!!! Erem al costat d un poble, el poble de Diezma, que per cert, valent nom per la situació que teniem....!!!! La carretera i el temps si que ens havia "diezmado" a nosaltres....!!!!

No us vui fer imaginar el que va suposar el fer pujar les motos per la rampa que feia aquella sortida fins al poble de Diezma.... va ser la puntilla que quasi acaba amb nosaltres, pq l opció deixar les motos tirades a l autovia, NI PARLAR D AIXÒ....!!!!!

Quan vam aconseguir arribar al poble, per sort el primer lloc que tenia uan mica de llum era el bar. Quan ens van veure entrar, imagina si ens van veure apurats que els parroquians es van aixecar del costat de la llar de foc i ens van fer seure al costat, portant nos unes mantes que tenia el propietari del bar, per poder escalfar-nos el més ràpid possible...

Aquella nit va acabar força tard... Diezma és a uns 40 kms de Granada i el meu colega va trucar a la seva germana des de el telèfon del bar i ells van voler pujar a recollir nos, malgrat que el port de La Mora era tancat. El cunyat del meu amic tenia un 4x4 bé equipat i ja era bregat en aquestes coses de fer rutes i camins per Sierra Nevada.

Vam dormir com angelets a Granada i a l endemà, vam pujar a recollir les motos a Diezma, on el propietari del bar ens les va guardar al cobert.

El tema acaba aqui...??? Noooooooo....!!!!! :LOL::LOL::LOL::LOL::LOL::LOL:o_Oo_Oo_Oo_Oo_O

Quan arribem a les motos, la Kawa tenia l estibera esquerra trencada, maneta embrague trencada per la meitat i un retrovisor fet malbé, però la Suzuki.... La Suzuki va caure de la banda dereta i va trencar la palanca del freno i estribera, però el pitjor era que no arrencava...
Jo vaig baixar la Kawa rodant fins a Granada pero la Suzuki va tenir que baixar en grua pq no va haver forma d arrancar el motor.
Tinc que dir que tant el meu colega com jo som mecànics i ràpid vam veure que a la Suzuki havia catxat el CDI, degut a la condensació per l humitat que va agafar.
Vam trigar dos dies laborables (era el cap de setmana de Reis) en aconseguir els recanvis i poder agafar camí cap a casa.
Afortunadament la tornada va ser força més tranquila....!!!! :LOL::LOL::LOL:

No recordo haver passat tantes "penuries" juntes mai més, però si que tinc que dir que aquell viatge a Granada, tant el meu amic com jo, el tenim present i molt...!!!!

Disculpeu si s ha fet llarg.... ;);)

Salut i que vinguin forces histories més, si acaben sempre així...!!!!! (y)(y)(y)
 
La Ginger

La Ginger

Rodant
14 Nov 2020
33
150
Premis
4
Alt Empordà
Moto
Macbor Lord Martin 125
Si és una història en ciclomotor, conta??? :p
Bé, jo l'explico igual perque les vaig passar putes!
Havia pujat a una cala, era el mes de juliol, feia un dia esplèndid!
De cop es van començar a sentir uns trons i es veien uns núvols negres (tot pintava que era força lluny).
Vaig pensar, ves tirant que encara pillaràs.
Surto amb sol encara (el recorregut no és de gaire més de 10 km) i DE COP, però sense avis previ va començar una calamarsada de les que fan història!!! Queien unes pedres del tamany de monedes de dos euros!
No podia posar-me a resguard enlloc i vaig seguir tirant el mes a poc a poc possible fins que una familia amb una furgoneta m'hi van deixar pujar.
A part d'algunes ferides als genolls i als braços per l'impacte de les pedres, no em va passar res mes!
 
Marta

Marta

Motoaddicte
17 Abr 2020
142
451
Premis
12
Ostie... aquest fil m ha fet recordar un detall que sempre he passat per alt....

Jo sempre dic que mai he caigut de la moto en asfalt, i si som fidels a la realitat és així, però l "argument" s aguanta amb pinces pq si que és cert que la carretera era nevada però no deixava de circular per asfalt, encara que fos a 10 kmh i amb els peus arrossegant per terra... :LOL: :LOL: :LOL:.

Em remuntem a l´any 1996 (tela si ha plogut...!!!). En aquella època no desenganxava el cul de la moto ni per anar a :poop::poop:. Total que un dels compis amb els que sortiem en moto, i un gran amic, em diu que vol baixar a Granada a visitar als seus familiars.
Fins aquí cap problema... viatge a Granada en un cap de setmana que era per Reis, això està txupat si pensem que aquell estiu havia baixat a visitar 3 vegades a la meva xicota, que era de vacances a Calasparra (Murcia), anar i tornar el mateix diumenge...!!! :cool::cool::cool:

El "problema" era que estem parlant dels Nadals de l any 96, i aquí és on apareixen els "matisos" si ho comparem amb les pallises de donar gas que em vaig fotre per anar a "dinar" amb la xicota, a l estiú...

Ja vam sortir de Barna, que el clima no era gaire fred, però vam portar aigua i vent fins a mes avall de Castelló... A Valencia el vent de llevant ens va matxacar vius fins que vam trencar direcció la coneguda Calasparra, a La Font de la Figuera (d aquelles encara era anomenada Fuentelahiguera) i aquí ja ens les prometíem molt felices pensant que ja ho teneim fet.... Je, je.. pardals.... La festa grossa era per arribar...
Just passar Caravaca, va començar a ploure un altre cop... una pluja que era freda com la mare que la va parir. Voltavem les 5 de la tarda del mes de gener i això vol dir que la llum diurna ja començava a dir "fins demà" i aquí va ser on vaig dir... sort que la meva Kawasaki GPX 600 porta bones llums.... desgraciat de mi, semblaven cuques de llum dins de la pluja i la boira que ens anavem trovant de camí cap a Granada.

A la Venta del Peral vam tenir que parar a repostar i a mirar d agafar una mica d escalfor al cos amb els bufadors per eixugar les mans, dels lavabos; en tant ens dèiem si seguim camí o la prudència ens recomanava quedar nos a fer nit abans d encarar les pujades de la nacional fins a Granada....
Problema nº 1: mai ens havíem tirat enrere per les condicions del temps, ja havíem passat la "putada" del vent que vam menjar baixant per València i ara no ens faríem enrere per una mica més de pluja i la foscor de la nit (aqui ja eren quarts de deu del vespre aprox)
Problema 2: Tan sols va faltar que al anar a agafar les motos, ja repostàdes, un camioner ens demana que cap a on anàvem i al dir li que cap a Granada ens diu.. "Yo no me subiría a la moto, vengo de Granada i en "La Mora" ya hay dos dedos de nieve..."
Valenta cosa va dir... ens vam mirar el meu col.lega i jo i encare no havíem dit adeu, fotent gas cap a encarar les rampes de la N342 direcció el port de La Mora.

No cal dir que no vam arribar a Granada, al menys muntats a les motos.... :cry::cry::cry:.

A partir de Baza ja anavem circulant per la rodera que els camions feien, sense opció de poder sortir d ella, ja que ja s acumulava un gruix de quasi 5 cms de neu.
El primer en anar al terra va ser el meu colega amb la seva Suzuki GSXR 750 i aquell "gegantí" pneumatic posterior que portaven aquelles motos a aquells temps (avuí en dia fa riure veure la comparació) i jo vaig "tastar" la neu al girar me per mirar on era i sortir me de la rodera de l autobús que anava davant meu, ja que havia perdut la seva llum als retrovisors, evidentment tot això en mig d una nevada que jo no havia vist a la meva vida i un fred que ja no em deixava ni pensar....

Vaig poguer aixecar la Kawa, arrossegant la per la neu fins al guardarail i fent palanca per que s aixequés del terra ja que no era possible fer ho tan sols amb el contacte dels pneums a la neu. Llavors vaig anar reculant, caminat, fins a arribar on el meu amic encara tenia la GSXR al terra i el vaig ajudar a aixecar la i portar-la, apretant entre tots dos, fins on era la meva moto.

I que teniem que fer....???? en mig del no-res, nevant a tot ostie, fosc i calats d aigua i fred. Per descomptat, res de telèfons mòbils i ja feia una estona que no ens passava cap camió o vehicle.... Sort que ens va donar per caminar, apretant les motos per la vorera ara una ara l altre, fins a sota d un pont que es veia uns 200 m. més endevant d on erem...
Ens tirem al terra, sota el pont, mirant de recuperar l´ alè perdut per l esforç de portar les motos fins allà i al aixecar la vista veiem un cartell que deia "Diezma"....!!!! Erem al costat d un poble, el poble de Diezma, que per cert, valent nom per la situació que teniem....!!!! La carretera i el temps si que ens havia "diezmado" a nosaltres....!!!!

No us vui fer imaginar el que va suposar el fer pujar les motos per la rampa que feia aquella sortida fins al poble de Diezma.... va ser la puntilla que quasi acaba amb nosaltres, pq l opció deixar les motos tirades a l autovia, NI PARLAR D AIXÒ....!!!!!

Quan vam aconseguir arribar al poble, per sort el primer lloc que tenia uan mica de llum era el bar. Quan ens van veure entrar, imagina si ens van veure apurats que els parroquians es van aixecar del costat de la llar de foc i ens van fer seure al costat, portant nos unes mantes que tenia el propietari del bar, per poder escalfar-nos el més ràpid possible...

Aquella nit va acabar força tard... Diezma és a uns 40 kms de Granada i el meu colega va trucar a la seva germana des de el telèfon del bar i ells van voler pujar a recollir nos, malgrat que el port de La Mora era tancat. El cunyat del meu amic tenia un 4x4 bé equipat i ja era bregat en aquestes coses de fer rutes i camins per Sierra Nevada.

Vam dormir com angelets a Granada i a l endemà, vam pujar a recollir les motos a Diezma, on el propietari del bar ens les va guardar al cobert.

El tema acaba aqui...??? Noooooooo....!!!!! :LOL::LOL::LOL::LOL::LOL::LOL:o_Oo_Oo_Oo_Oo_O

Quan arribem a les motos, la Kawa tenia l estibera esquerra trencada, maneta embrague trencada per la meitat i un retrovisor fet malbé, però la Suzuki.... La Suzuki va caure de la banda dereta i va trencar la palanca del freno i estribera, però el pitjor era que no arrencava...
Jo vaig baixar la Kawa rodant fins a Granada pero la Suzuki va tenir que baixar en grua pq no va haver forma d arrancar el motor.
Tinc que dir que tant el meu colega com jo som mecànics i ràpid vam veure que a la Suzuki havia catxat el CDI, degut a la condensació per l humitat que va agafar.
Vam trigar dos dies laborables (era el cap de setmana de Reis) en aconseguir els recanvis i poder agafar camí cap a casa.
Afortunadament la tornada va ser força més tranquila....!!!! :LOL::LOL::LOL:

No recordo haver passat tantes "penuries" juntes mai més, però si que tinc que dir que aquell viatge a Granada, tant el meu amic com jo, el tenim present i molt...!!!!

Disculpeu si s ha fet llarg.... ;);)

Salut i que vinguin forces histories més, si acaben sempre així...!!!!! (y)(y)(y)
Jaja, tela quina història! Només imaginar-m'ho ja em ve fred i cansament! Segur que d'aquest dia n'has après moltíssim!!
 
  • Like
Reaccions: Pep Aràgo
Pep Aràgo

Pep Aràgo

Residència habitual: Sobre Rodes
OffRoader
21 Set 2020
865
1.535
Premis
10
Jaja, tela quina història! Només imaginar-m'ho ja em ve fred i cansament! Segur que d'aquest dia n'has après moltíssim!!
Ostie, digueu-me ruc, però soc bastant de tenir certa "facilitat" per liar-la....!!!! :ROFLMAO: :ROFLMAO: :ROFLMAO: :ROFLMAO:
El que si que és cert, és que record de passar les putes com aquell dia, cap... (y)(y)
 
  • Like
Reaccions: Marta
Serra

Serra

Residència habitual: Sobre Rodes
Rider
Editor Wiki
22 Feb 2020
1.598
2.745
Premis
20
Província de Girona
Moto
Moto Guzzi V85TT Travel 2020
Nois jo no tinc cap història comparable a la d'en @Pep Aràgo hahahahaa anècdotes curioses sí, un dia que quedem em pregunteu per quan em vaig posar a vendre algunes bicis de segona mà i us explico alguna cosa curiosa. M'han passat coses pel món però en moto no tant, la única manera que no et passi mai res de fet és quedar-se a casa! sinó, tot és aventura!

Però bé la meva història potser més trista per mi va ser quan em vaig comprar la primera moto de marxes, resulta que al mecànic on jo duia l'scooter que vaig heretar del meu avi, que per cert tenia un fill que ara és el mecànic del taller que tenia una Honda NSR amb els colors de Repsol (verdosos) , tenien una Honda NS-2 80cc de segona mà a l'aparador, amb colors negre i taronja molt bonica. Es veu que la havien comprat a un olotí, o això crec recordar, i la deixaven per menys de 80000 pessetes si no mal no recordo. El cas és que jo tenia 17 anys i em vaig posar a treure'm l'A1 per poder-la portar, amb tantes ganes que crec que durant 15 dies vaig suspendre tot lo que em posaven a l'institut, perquè només estudiava pel carnet de conduir... i de vegades anava a veure-la a l'aparador per si ja estava venuda.
Total em vaig vendre la moto que tenia per quasi 60.000 pessetes si mal no recordo i vaig afegir lo que faltava i em vaig quedar amb una moto amb la que havia estat somiant durant setmanes.
Llavors, un dia a la nit tard que feia fred i sense experiència amb moto de marxes dic va, agafo la Honda per anar a entreno de bàsquet, que em qeudava a uns pocs km's de casa en un pavello. Doncs a la tornada passo per un carrer secundari i a l'arribar al revolt tot fosc, em trobo fotut al mig de gravilla, però no fina, sinó rocs de 3 o 4 centímetres a punta pala que algú havia fotut al mig de l'asfalt. A la que vaig tocar el freno jo i moto per terra i vaig arribar a casa com vaig poder i vaig veure la tapa lateral trencada pel mig. Ja us podeu imaginar jo amb lo que m'havia esforçat per aconseguir aquella moto i en menys de dues setmanes ja estava demanant peçes al mecànic per arreglar-la! Pobre de mi, que inclús quan me la vaig vendre uns anys més tard quasi em poso a plorar, imagineu com em dolia aquella xafada quan l'havia comprat...
 
jordiTR63

jordiTR63

Residència habitual: Sobre Rodes
15 Jun 2020
708
1.632
Premis
11
Comarca del Garraf
rbpi2radio.blogspot.com
Moto
Suzuki DL650 VStrom XT 2018
D' això farà uns 10 anys ...

Una sortida de enduro-matinal-dominguero... Novembre o Desembre. Érem dos...

Tota la setmana havia plogut a dojo ... que bé , canviaríem la pols i el pedregar per fanguet i un bon grip .... visca :D!!!

L'anada perfecte, tolls d'aigua i fanguet a dojo, tot controlat i bon rotllo.... "having fun" que diuen.

Esmorzem i ens disposem a tornar per el mateix camí ... ens queden uns 50 kms de , principalment, pistes camins agrícoles i algún enllaç d'asfalt fins a casa.

No feia 15' que havíem començat a tornar que ja estàvem entrats en un tram d'uns 8-10 km de pista forestal que discorre paral·lela a un torrent , que va creuant diverses vegades , baixant per un congost força estret... en condicions "normals" un sector collonut.

De cop comença a ploure i sense adonar-nos es fa com de nit !!! i comença a caure aigua a bots i barrals... per tot arreu. Per els laterals del camí, al congost, les vessants comencen a rajar aigua que va a parar al camí i al riu que va per la vora... La terra està saturada d'aigua de tota la setmana i no se'n empassa mes ...

Poca broma... xop fins el moll dels ossos, fosc de la mare que ho va parir (eren sobre les 12:00...), avançant com podies entre mig pam d'aigua, mig a les fosques i per un camí desdibuixat on no veus els pedrots i forats que hi ha... uffff... poc a poc i trialejant vam anar baixant per el camí fins a sortir del congost a espai mes obert.

Ho vaig passar malament, patia per no caure i sobre tot perquè no caigués la moto dins d'un bassal de mala manera i s'omplis d'aigua en mig d'aquell sidral...de fet circulàvem per un riu que cada cop creixia mes i anava agafant força cara avall...

Afortunadament vam poder sortir i aixoplugar-nos en un mas que tenia un cobert fins que va parar una mica, treure l'aigua de les botes i escórrer tot l'equip.

Quedava molt de camí... afortunadament va parar de ploure i va sortir el solet !!!! quins collons.

El camí fins a cas xop de dalt a baix em va congelar fins les pestanyes... d'aquella en vaig sortir amb un constipat del 15 i amb la dona que no em deixava entrar a casa amb aquella pinta i ple de fang i xop ...

Això si, les dues motos, dues Yamaha WR250F, es van portar de primera , amb tota l'aigua que van arribar a rebre.

Mai no m'ha agradat anar en moto plovent, ni per carretera ni per camins...

Salut i gasss!!!
 
Pep Aràgo

Pep Aràgo

Residència habitual: Sobre Rodes
OffRoader
21 Set 2020
865
1.535
Premis
10
D' això farà uns 10 anys ...

Una sortida de enduro-matinal-dominguero... Novembre o Desembre. Érem dos...

Tota la setmana havia plogut a dojo ... que bé , canviaríem la pols i el pedregar per fanguet i un bon grip .... visca :D!!!

L'anada perfecte, tolls d'aigua i fanguet a dojo, tot controlat i bon rotllo.... "having fun" que diuen.

Esmorzem i ens disposem a tornar per el mateix camí ... ens queden uns 50 kms de , principalment, pistes camins agrícoles i algún enllaç d'asfalt fins a casa.

No feia 15' que havíem començat a tornar que ja estàvem entrats en un tram d'uns 8-10 km de pista forestal que discorre paral·lela a un torrent , que va creuant diverses vegades , baixant per un congost força estret... en condicions "normals" un sector collonut.

De cop comença a ploure i sense adonar-nos es fa com de nit !!! i comença a caure aigua a bots i barrals... per tot arreu. Per els laterals del camí, al congost, les vessants comencen a rajar aigua que va a parar al camí i al riu que va per la vora... La terra està saturada d'aigua de tota la setmana i no se'n empassa mes ...

Poca broma... xop fins el moll dels ossos, fosc de la mare que ho va parir (eren sobre les 12:00...), avançant com podies entre mig pam d'aigua, mig a les fosques i per un camí desdibuixat on no veus els pedrots i forats que hi ha... uffff... poc a poc i trialejant vam anar baixant per el camí fins a sortir del congost a espai mes obert.

Ho vaig passar malament, patia per no caure i sobre tot perquè no caigués la moto dins d'un bassal de mala manera i s'omplis d'aigua en mig d'aquell sidral...de fet circulàvem per un riu que cada cop creixia mes i anava agafant força cara avall...

Afortunadament vam poder sortir i aixoplugar-nos en un mas que tenia un cobert fins que va parar una mica, treure l'aigua de les botes i escórrer tot l'equip.

Quedava molt de camí... afortunadament va parar de ploure i va sortir el solet !!!! quins collons.

El camí fins a cas xop de dalt a baix em va congelar fins les pestanyes... d'aquella en vaig sortir amb un constipat del 15 i amb la dona que no em deixava entrar a casa amb aquella pinta i ple de fang i xop ...

Això si, les dues motos, dues Yamaha WR250F, es van portar de primera , amb tota l'aigua que van arribar a rebre.

Mai no m'ha agradat anar en moto plovent, ni per carretera ni per camins...

Salut i gasss!!!
Delicat el tema dels cabals dels recs... Fa anys fent un barranc no ens hi vam quedar per sempre de miracle, per un tema similar... Però això ja no és de tema motos...!!!! :LOL::LOL::LOL:.
Si vau sortir bé, resta pel record...!!! (y)(y)
 
  • Like
Reaccions: Nikokaos
Edutarraco

Edutarraco

Com es caminava?
20 Feb 2020
209
594
Premis
8
Moto
Kawa KLE 500
Ostie... aquest fil m ha fet recordar un detall que sempre he passat per alt....

Jo sempre dic que mai he caigut de la moto en asfalt, i si som fidels a la realitat és així, però l "argument" s aguanta amb pinces pq si que és cert que la carretera era nevada però no deixava de circular per asfalt, encara que fos a 10 kmh i amb els peus arrossegant per terra... :LOL: :LOL: :LOL:.

Em remuntem a l´any 1996 (tela si ha plogut...!!!). En aquella època no desenganxava el cul de la moto ni per anar a :poop::poop:. Total que un dels compis amb els que sortiem en moto, i un gran amic, em diu que vol baixar a Granada a visitar als seus familiars.
Fins aquí cap problema... viatge a Granada en un cap de setmana que era per Reis, això està txupat si pensem que aquell estiu havia baixat a visitar 3 vegades a la meva xicota, que era de vacances a Calasparra (Murcia), anar i tornar el mateix diumenge...!!! :cool::cool::cool:

El "problema" era que estem parlant dels Nadals de l any 96, i aquí és on apareixen els "matisos" si ho comparem amb les pallises de donar gas que em vaig fotre per anar a "dinar" amb la xicota, a l estiú...

Ja vam sortir de Barna, que el clima no era gaire fred, però vam portar aigua i vent fins a mes avall de Castelló... A Valencia el vent de llevant ens va matxacar vius fins que vam trencar direcció la coneguda Calasparra, a La Font de la Figuera (d aquelles encara era anomenada Fuentelahiguera) i aquí ja ens les prometíem molt felices pensant que ja ho teneim fet.... Je, je.. pardals.... La festa grossa era per arribar...
Just passar Caravaca, va començar a ploure un altre cop... una pluja que era freda com la mare que la va parir. Voltavem les 5 de la tarda del mes de gener i això vol dir que la llum diurna ja començava a dir "fins demà" i aquí va ser on vaig dir... sort que la meva Kawasaki GPX 600 porta bones llums.... desgraciat de mi, semblaven cuques de llum dins de la pluja i la boira que ens anavem trovant de camí cap a Granada.

A la Venta del Peral vam tenir que parar a repostar i a mirar d agafar una mica d escalfor al cos amb els bufadors per eixugar les mans, dels lavabos; en tant ens dèiem si seguim camí o la prudència ens recomanava quedar nos a fer nit abans d encarar les pujades de la nacional fins a Granada....
Problema nº 1: mai ens havíem tirat enrere per les condicions del temps, ja havíem passat la "putada" del vent que vam menjar baixant per València i ara no ens faríem enrere per una mica més de pluja i la foscor de la nit (aqui ja eren quarts de deu del vespre aprox)
Problema 2: Tan sols va faltar que al anar a agafar les motos, ja repostàdes, un camioner ens demana que cap a on anàvem i al dir li que cap a Granada ens diu.. "Yo no me subiría a la moto, vengo de Granada i en "La Mora" ya hay dos dedos de nieve..."
Valenta cosa va dir... ens vam mirar el meu col.lega i jo i encare no havíem dit adeu, fotent gas cap a encarar les rampes de la N342 direcció el port de La Mora.

No cal dir que no vam arribar a Granada, al menys muntats a les motos.... :cry::cry::cry:.

A partir de Baza ja anavem circulant per la rodera que els camions feien, sense opció de poder sortir d ella, ja que ja s acumulava un gruix de quasi 5 cms de neu.
El primer en anar al terra va ser el meu colega amb la seva Suzuki GSXR 750 i aquell "gegantí" pneumatic posterior que portaven aquelles motos a aquells temps (avuí en dia fa riure veure la comparació) i jo vaig "tastar" la neu al girar me per mirar on era i sortir me de la rodera de l autobús que anava davant meu, ja que havia perdut la seva llum als retrovisors, evidentment tot això en mig d una nevada que jo no havia vist a la meva vida i un fred que ja no em deixava ni pensar....

Vaig poguer aixecar la Kawa, arrossegant la per la neu fins al guardarail i fent palanca per que s aixequés del terra ja que no era possible fer ho tan sols amb el contacte dels pneums a la neu. Llavors vaig anar reculant, caminat, fins a arribar on el meu amic encara tenia la GSXR al terra i el vaig ajudar a aixecar la i portar-la, apretant entre tots dos, fins on era la meva moto.

I que teniem que fer....???? en mig del no-res, nevant a tot ostie, fosc i calats d aigua i fred. Per descomptat, res de telèfons mòbils i ja feia una estona que no ens passava cap camió o vehicle.... Sort que ens va donar per caminar, apretant les motos per la vorera ara una ara l altre, fins a sota d un pont que es veia uns 200 m. més endevant d on erem...
Ens tirem al terra, sota el pont, mirant de recuperar l´ alè perdut per l esforç de portar les motos fins allà i al aixecar la vista veiem un cartell que deia "Diezma"....!!!! Erem al costat d un poble, el poble de Diezma, que per cert, valent nom per la situació que teniem....!!!! La carretera i el temps si que ens havia "diezmado" a nosaltres....!!!!

No us vui fer imaginar el que va suposar el fer pujar les motos per la rampa que feia aquella sortida fins al poble de Diezma.... va ser la puntilla que quasi acaba amb nosaltres, pq l opció deixar les motos tirades a l autovia, NI PARLAR D AIXÒ....!!!!!

Quan vam aconseguir arribar al poble, per sort el primer lloc que tenia uan mica de llum era el bar. Quan ens van veure entrar, imagina si ens van veure apurats que els parroquians es van aixecar del costat de la llar de foc i ens van fer seure al costat, portant nos unes mantes que tenia el propietari del bar, per poder escalfar-nos el més ràpid possible...

Aquella nit va acabar força tard... Diezma és a uns 40 kms de Granada i el meu colega va trucar a la seva germana des de el telèfon del bar i ells van voler pujar a recollir nos, malgrat que el port de La Mora era tancat. El cunyat del meu amic tenia un 4x4 bé equipat i ja era bregat en aquestes coses de fer rutes i camins per Sierra Nevada.

Vam dormir com angelets a Granada i a l endemà, vam pujar a recollir les motos a Diezma, on el propietari del bar ens les va guardar al cobert.

El tema acaba aqui...??? Noooooooo....!!!!! :LOL::LOL::LOL::LOL::LOL::LOL:o_Oo_Oo_Oo_Oo_O

Quan arribem a les motos, la Kawa tenia l estibera esquerra trencada, maneta embrague trencada per la meitat i un retrovisor fet malbé, però la Suzuki.... La Suzuki va caure de la banda dereta i va trencar la palanca del freno i estribera, però el pitjor era que no arrencava...
Jo vaig baixar la Kawa rodant fins a Granada pero la Suzuki va tenir que baixar en grua pq no va haver forma d arrancar el motor.
Tinc que dir que tant el meu colega com jo som mecànics i ràpid vam veure que a la Suzuki havia catxat el CDI, degut a la condensació per l humitat que va agafar.
Vam trigar dos dies laborables (era el cap de setmana de Reis) en aconseguir els recanvis i poder agafar camí cap a casa.
Afortunadament la tornada va ser força més tranquila....!!!! :LOL::LOL::LOL:

No recordo haver passat tantes "penuries" juntes mai més, però si que tinc que dir que aquell viatge a Granada, tant el meu amic com jo, el tenim present i molt...!!!!

Disculpeu si s ha fet llarg.... ;);)

Salut i que vinguin forces histories més, si acaben sempre així...!!!!! (y)(y)(y)
Redéu...... M'has fet patir
 
Marta

Marta

Motoaddicte
17 Abr 2020
142
451
Premis
12
No és ben bé una mala experiència com les vostres, però sí que vaig tenir un bon disgust. Vaig anar a buscar la moto flamant de nova al concessionari. Vaig buscar el camí més llarg per tornar a casa, l'ocasió s'ho valia (la vaig comprar a uns 100 km de casa). Després de revolts i giravolts, vaig arribar al meu poble. A l'entrar, vaig veure l'agutzil, que és un bon amic i company de moto, i que estava al cas de que aviat tindria la moto nova. Al veure'l, vaig estar molt contenta perquè així li podria ensenyar la moto nova ( als pobles tot és una gran notícia) i vaig decidir parar. Abans, però, volia aixecar la part del casc que deixa la cara al descobert, perquè veiés que era jo. I aquí la vaig liar. Estrenava casc!!! I no havia practicat pujar la part modular!!! I el terra feia una lleugera pendent cap un costat!!! I anant a 5 per hora vaig anar caient, caient, lateralment, intentant aixecar la maleïda pestanyeta fins que vaig quedar ben estesa a terra. No cal dir que no em vaig fer gens de mal i cada vegada que ens veiem, em recorda el "tràgic" accident. Va ser la primera ratllada, encara no havent arribat a casa!!!
 
Xavi Canyo

Xavi Canyo

Residència habitual: Sobre Rodes
23 Oct 2020
1.171
2.530
Premis
10
Barcelona
Moto
BMW C650 Sport
No és ben bé una mala experiència com les vostres, però sí que vaig tenir un bon disgust. Vaig anar a buscar la moto flamant de nova al concessionari. Vaig buscar el camí més llarg per tornar a casa, l'ocasió s'ho valia (la vaig comprar a uns 100 km de casa). Després de revolts i giravolts, vaig arribar al meu poble. A l'entrar, vaig veure l'agutzil, que és un bon amic i company de moto, i que estava al cas de que aviat tindria la moto nova. Al veure'l, vaig estar molt contenta perquè així li podria ensenyar la moto nova ( als pobles tot és una gran notícia) i vaig decidir parar. Abans, però, volia aixecar la part del casc que deixa la cara al descobert, perquè veiés que era jo. I aquí la vaig liar. Estrenava casc!!! I no havia practicat pujar la part modular!!! I el terra feia una lleugera pendent cap un costat!!! I anant a 5 per hora vaig anar caient, caient, lateralment, intentant aixecar la maleïda pestanyeta fins que vaig quedar ben estesa a terra. No cal dir que no em vaig fer gens de mal i cada vegada que ens veiem, em recorda el "tràgic" accident. Va ser la primera ratllada, encara no havent arribat a casa!!!
Aquesta hem recorda un cop vacil·lant davant la novieta d'aleshores amb la moto de trial, anava a un camping a Cubelles que era a tocar de la platja, amb el que al costat de la vorada de la carretera havia molta sorra de platja, cops de gas i derrapadeta, quan era a tocar d'ella, foto una accelerada massa forta, la roda rellisca més del compte, xoca contra la vorada i hem cardo una llet del 15 amb el descollonament general d'ella i la resta de la colla del camping que feien de públic de la meva "exibició".
De totes maneres ojalà totes les caigudes que tinguem siguin així ;)
 
Serra

Serra

Residència habitual: Sobre Rodes
Rider
Editor Wiki
22 Feb 2020
1.598
2.745
Premis
20
Província de Girona
Moto
Moto Guzzi V85TT Travel 2020
Aquesta hem recorda un cop vacil·lant davant la novieta d'aleshores amb la moto de trial, anava a un camping a Cubelles que era a tocar de la platja, amb el que al costat de la vorada de la carretera havia molta sorra de platja, cops de gas i derrapadeta, quan era a tocar d'ella, foto una accelerada massa forta, la roda rellisca més del compte, xoca contra la vorada i hem cardo una llet del 15 amb el descollonament general d'ella i la resta de la colla del camping que feien de públic de la meva "exibició".
De totes maneres ojalà totes les caigudes que tinguem siguin així ;)
això em recorda un cop que anàvem 4 nois amb cotxe cap a la platja, i el que conduia arriba al pàrquing, veu una noia guapa, se la queda mirant i cala el cotxe davant mateix d'ella. Jo el vaig mirar i li vaig dir això és lo més semblant a un gatillazo que et podia haver passat tot conduint! hahahaha
 
Carmeta

Carmeta

Grup Sanguini: 98 octans
9 Gen 2021
261
691
Premis
12
Doncs la meva va ser pocs dies després de comprar la moto, tot i ser de 2ª mà, estava impecable i fins i tot el que me la va vendre em va dir QUE LI CUIDÉS, com si encara fos d'ell, jajajaja! Total que vaig haver d'anar a Bcn al Pseig de Gràcia i vaig deixar-la al costat d'unes altres motos, quan va ser el moment de marxar, vaig anar tirant enrere per sortir i sense entendre que estava passant la moto va començar a caure i jo l'anava acompanyant, perquè no podia aguantar-la, i vam arribar al terra sense fer-nos res, de fet recordo tot els moviments, tot a càmera lenta... la maleta no em va deixar veure la senyal que hi havia i al fer rebot em va desequilibrar.
Doncs això, ara la moto té una petita ratllada al retrovisor i al tub, i em fa una mica de ràbia, però al menys no em va passar res!;)
 
Pepué

Pepué

Motoaddicte
1 Jul 2020
126
283
Premis
4
Prop de Barna...
Moto
Ducati Scrambler 803
En una sortida llargueta, en una carretera d'aquestes en la que els més "cremadets" es desenganxen del grup per anar a fer la cabra, i pasada una estona i uns revolts més8 endavant et trobes a algú del grup dels escapats fent senyals d'advertencia al marge de la carretera. En aquell moment saps que algú molt proper s'ha caigut i ha près mal i et quedes glaçat...
Tant sols m'ha passat una vegada, però quan t'hi trobes, se t'oblida tot el demés. El més important de qualsevol sortida es tornar a casa d'una peça.
 
Nikokaos

Nikokaos

Residència habitual: Sobre Rodes
23 Feb 2020
753
1.185
Premis
15
Girona
Moto
Yamaha Fazer FZ6 S
Holaaaaaaa !!

Doncs el primer cop que vaig patir al cim d'un ciclomotor va ser la unica vegada que he agafat la moto d'un altre....

Tenia ja 18 anys i estaba treballant a l'estiu per fer calers i marxar a fer el servei militar OBLIGATORI. El tema és que anava amb un veí que era fixe allà amb el seu R5 (amb el cassette de Camela a tot drap....). Al arribar a la feina, em vaig adonar que m'havia deixat les claus de casa i aquella tarda ningú hi seria a casa meva.

Un company d'ETT em va oferir la seva Derbi Variant i el casc, clar. Total, que engego la Variant, i dono gas per sortir del parquing. Quan m'acostaba a la sortida del recinte, vaig notar que al deixar el gas, la moto continuaba accelant i.... Bé, el cotxe del segurata de la porta em va aturar !!

Van ser el 4 segons de la meva vida en que vaig compendre que MAI has d'agafar cap vehicle que no coneguis, i menys si els propietaris no són coneguts...

Com imaginareu, aquella mensualitat va ser per pagar les reparacions de la Variant i del Ford Mondeo vermell del segurata.

Com a record, guardo una petita cicatriu al genoll esquerra.


El segon cop que vaig patir de valent va ser anant de copilot amb un company amb la seva CBR600 nova i el seu estrenat A2.... No cal dir que vaig acabar amb agulletes als braços i les cames de fer força per agafar-me on fos.... Cada curva era un voler tocar estreps....frenaba i acceleraba com si fos una competició seguint una ZZR1000 que ens va adelantar en una recta.....

D'això també vaig apendre que mai he de portar ni m'ha de portar ningú sense experiència amb el vehicle ni en conducció.... I que no tingui en compte que hi s'hi juguen 2 vides.


I fins ara, l'unic es patir per trobar una benzinera abans no s'acabi el dipòsit !!!!
 

Fils similars