• Motorista convidat, necessitem tot el suport possible per endurir les penes per homicidis imprudents a les nostres carreteres. El motorista JOSEP BOAN ROSANE va perdre la vida per culpa d'un conductor de cotxe que circulava a 130 km/h en una comarcal sense voral, en que havia de circular com a màxim a 70 km/h.

    El conductor d'aquest cotxe, després de l'accident va passar una revisió mèdica i va tornar cap a casa. 15 dies després de l'accident publicava una foto a Instagram alçant el polze, mentre presumia d'una segona oportunitat que, segons ell, li oferia la vida.

    Més info fent clic aquí.

Anàlisis-Comparativa Equipament i trucs per a fer servir la moto a l'hivern

Roger X-ADV

Roger X-ADV

Residència habitual: Sobre Rodes
Editor Wiki
18 Oct 2015
1.240
2.183
Premis
10
Moto
Honda X-ADV
Amb l'arribada del fred i la pluja no ens hem de resignar a deixar la moto al pàrquing, i menys en aquesta terra nostra que tan poc ens limita. Però és cert que es fa necessari equipar-se bé per cuidar la salut i no passar-ho malament conduint. Una conducció amb fred, aire i inclemències del temps pot esdevenir una autèntica tortura si no es va adequadament equipat.

Aquí us adjunto una sèrie de consells per triar l'equipament de moto per l'hivern.

Moto 960x623


La manera de seguir gaudint de la moto a l'hivern consisteix en vestir-se amb la millor roba i muntar els accessoris necessaris a la nostra moto. Jaquetes i pantalons amb forros tèrmics i impermeables, roba interior tèrmica, botes "waterploof", guants "wind stopper", maletes i motxilles per evitar el pas de l'aigua, suplements per no deixar passar el vent o punys calefactables són alguns dels molts productes amb els que podem encarar un hivern ben fred amb la vostra moto, sigui de carretera, off road o una scooter.

Jaquetes i pantalons

Triar un bon equipament per a l'hivern és fonamental ja que es tracta de no arribar moll a casa en cas que plogui, de no passar fred encara que el termòmetre ens porti sota zeo; de no acabar suant en cas de que la temperatura sigui més alta del que ens pensàvem.Hi ha diferents aspectes que s'han de tenir en compte per damunt de la resta.

En primer lloc tant la jaqueta com els pantalons han de ser multicapa, amb un o, preferiblement, dos o tres forros interns desmuntables, cada un d'ells amb una característica tècnica depenent de la meteorologia. En segon lloc, la membrana principal en la que hi hagi el forro extern ha de resultar impermeable i transpirable, sent Gore-Tex el teixit amb més nom i generalment el més car. Tingues en compte que hi ha altres teixits similars al Gore Tex que també resulten igualment eficaços.

Verifica que tant els pantalons com les jaquetes comptin amb entrades i sortides d'aire, per facilitar la transpiració, així com amb altres detalls igualment importants com el disposar de suficients butxaques externes i internes protegides de l'aigua per portar la documentació, el telèfon....

Les proteccions en espatlles, colzes, genolls i esquena han d'estar sempre presents, o, almenys, amb compartiment per poder posar-les. Si són desmuntables, millor, per pdoer rentar les peces amb més facilitat. Les proteccions d'espatlles i colzes normalment venen amb totes les caçadores, però les d'esquena i genolls no, tot i que normalment compten amb butxaca per posar-ne unes.

D'altra banda, tot i que sempre pots decantar-te per un conjunt format per dues peces de marques diferents, triar les dues peces de la mateixa firma implica avantatges tals com les de poder unir la caçadora i el pantaló mitjançant una cremallera -per impedir el pas de l'aire o de l'aigua-. Una altra opció és triar un pantaló tipus peto, amb el que els ronyons i la panxa quedin millor protegits del fred.

PEr acabar, fixa't abans de comprar en aquests petits detalls que et permetran decantar-te per un model o per un altre, com el de tenir bandes refractants per ser més visible, o que la cremallera central compti amb un doble tancament o que aquest estigui segellat

Para terminar, fíjate antes de comprar en esos pequeños detalles que te permitirán decantarte por un modelo o por otro, como el de tenerbandas refractantes para hacerte más visible, o que la cremallera central cuente con un doble cierre o que éste esté sellado.


Guants:

Respecte als guants, les exigències són diferents a les de la roba. La necessitat de tenir un bo tacte als comandaments no permet l'ús de guants excessivament grossos, amb múltiples capes -podeu posar-vos uns guants fins de seda per sota dels de conduïr-. Per això, la membrana principal no ha de permetre el pas de l'aigua ni del vent, amb el que els teixits "Wind Stopper" i Gore-Tex són els preferits.

Evidentment no s'han de descuidar les proteccions, sobretot a la palma i ens els nusos de la mà. Insercions de metall, cuir o kevlar mai estan de més. No t'oblidis de que els guants, a més, de protegir del fred, són un element de seguretat fonamental.

Un parell de consells: no compris uns guants que t'estiguin apretats, que els dits no toquin la puntera, que és la part més freda, quedant un petit espai. En segon lloc, els cobre-manetes, manyoples, carenats o qualsevol altre artefacte que faci que no us arribi el vent a les mans serà el millor invent que puguis adquirir, millor que qualsevol guant.


Roba interior:

L'evolució de les peces tèrmiques s'ha notat molt en el segment de la roba interior. Els mitjons, camisetes i pantalons interiors ja no resulten grossos, poc transpirables i incòmodes com fa anys, ara, a més de no permetre el pas del vent i per tant mantenir la temperatura corportal, transpiren i amb prou feines un nota que els porta posats. Depenent de la temperatura a la que et disposis a conduir, has d'equipar-te amb roba interior més o menys grossa.

En aquest apartat hi posem també els sotacascos i els buff. Què és millor? Doncs va a gustos, però és ben cert que un sotacasc ofereix una millor protecció contra el fred i és més fàcil de col·locar quan et poses el cas, mentre que el buff és més lleuger i versàtil, et serveix com a sotacasc si te'l col·loques per damunt del cap o per portar-lo només al coll. Per recorreguts curts o urbans amb un buff en podem tenir prou. Si sortim a la carretera, millor un sotacasc.


Botes:

Amb les botes passa una cosa semblant als guants, que no poden resultar massa grosses per no perdre el tacte amb els pedals. Per sort hi ha teixits com els que hem esmentat abans i similars que estan més que generalitzats i no resulta gens complicat trobar unes botes que s'adaptin al que estiguis buscant.

El que siguin més o menys altes ja depèn dels gustos de cadascú, però està clar que les que triïs han de comptar amb proteccions als talons, i cremalleres ben tancades i protegides de l'aigua i del vent, encara que vagin per sota dels pantalons.


Per ciutat:

Jaquetes i pantalons

La roba de moto d'hivern per ciutat, a més de les mateixes característiques tècniques que les anteriors, ha de ser "presentable", és a dir, que no cridi l'atenció al presentar-te a la feina per exemple. Ara bé, l'elegància no és incompatible amb la protecció. Els forros interns són imprescindibles igualment, com ho són les colzeres, espatlleres i la protecció de l'esquena.

En aquest segment abunden les caçadores de tres quarts, tot i que trobem menys pantalons que no cridin massa l'atenció, per la qual cosa igual has de recórrer a l'impermeable que es plega i es guarda bé en qualsevol maleta, motxilla, bagul o compartiment pel casc, si la teva moto o scooter en té.

Guants

Els teixits impermeables i amb algun tipus de farciment intern de forro polar han d'estar presents en els guants urbans, tot i que si poses unes manyoples a la teva moto tindràs suficient protecció per anar per la ciutat.

Botes

Avui dia les principals marques d'equipament per moto compten amb botes baixes, més o menys discrets, impermeables i transpirables amb les que anar a treballar sense cridar l'atenció i completament protegits del fred i l'aigua.

Accesoris

La manta tèrmica per scooter és possiblement l'element que més protegeix a l'hivern, tot i que les plantilles i les manyoples són uns altres elements a tenir en compte.

Aquest post l'he adaptat i traduït d'aquest article.
 
Fils similars
Autor Títol Fòrum Respostes Data
Roger Venc Pack complet equipament motorista de dona - 375 € Taulell d'anuncis 0
Roger VÍDEO - A més de 200, amb el casc descordat i sense equipament Espai de debat 0
Roger Consells Quins trucs teniu per evitar el fred a l'hivern? Espai de debat 1
Roger Formació La 10a edició de la Formació 3.0 per a motoristes Formació motorista 1
Jaumenovas Ruta en moto Avui Bon dia per Rodar Rutes en moto 0
Jaumenovas Ruta en moto Sortida per fer alguna cosa 4/09/2023 Rutes en moto 1
Roger Ruta en moto Ruta per la Catalunya Central. Dijous 4 de maig Sortides anteriors 3
Bascu Consells Alforges, bosses i dubtes per la Yamaha XSR700 Espai de debat 2
perlanegraviajes Neteja la moto per 3 euros Anàlisi de productes 0
Xavi Canyo Truquets per sabates noves Mecànica de motos i recopilatoris 6
G Consells Ruta en moto per Cerdenya Espai de debat 3
Edu Crispi Una bona assegurança per moto? Consultes legals 9
Roger X-ADV Dubte Un bon suport per moto trail per portar el mòbil Espai de debat 5
Roger X-ADV Recopilatori A quin lloc us agrada més fer parada per un bon esmorzar de forquilla? Un Cafè Ràpid 3
Roger X-ADV Recopilatori El millor accessori que heu comprat mai per la moto o pilot + foto Un Cafè Ràpid 6
Roger X-ADV Opinió Què us va fer decidir per comprar la vostra moto actual? + foto Un Cafè Ràpid 42
Jaumenovas Crònica Un tomb per Montserrat 18/11/2022 Cròniques sobre motociclisme 0
Bascu Dubte Llums LED per fi sense ITV Mecànica de motos i recopilatoris 6
JoanBP Venc / Compro JAQUETA SPIDI LADY per esteenar Taulell d'anuncis 0
Serra Volta per la Garrotxa i el Ripollès i esmorzar a Can Pruna Sortides anteriors 0
Roger Clubs i agrupacions Recopilatori de Clubs i Grups Motoristes actius per sortir de ruta en moto Clubs i agrupacions 1
scooterista.cat Ruta en moto Proposta de sortida per el día 1/10/2022 Sortides anteriors 9
Snö Cercant noies per sortir a rodar Presentacions 13
Roger Informació Poca activitat xarxes i web per càrrega de feina Informació i suport 4
Johanovski Tram Pregunta per motoristes de prop de Lleida! Trams motociclistes d'interès 5
Roger Notícia Intercomunicadors homologats per cascs de moto, legals a partir d'avui Espai de debat 4
perlanegraviajes On fabriquen les rodes Michelin per moto? MotoVlogs propis 0
mami_en_moto Consells Alarmes, antirrobo per a motos en Barcelona? Espai de debat 32
perlanegraviajes Cadenat per moto Anàlisi de productes 0
GEORGECAT Per si us interessa. Taulell d'anuncis 1
Pep Aràgo OffRoad Sortideta trail entre setmana per la tarda...!!! Trail en moto 3
jordiTR63 Notícia El SCT disposarà de motos 'camuflades' per detectar infraccions a les carreteres Un Cafè Ràpid 5
Johanovski Dubte Paperassa per vendre la moto? Consultes legals 7
perlanegraviajes Vídeos Uns dies per Ordesa MotoVlogs propis 0
JoanBP Opinió Tema resolt per Espai Iuris Avantatges especials 0
JoanBP Ruta en moto Ruta per terres gironines. Rutes en moto 10
Till186 Consells Quina vestimenta recomaneu per l'hivern? Espai de debat 8
pepprats Guia-Tutorial Punys Calefactables per la Fazer Mecànica de motos i recopilatoris 3
Roger MOTO-WIKI Traducció adequada per High Side Dietari Wiki del Motociclisme 0
D Anàlisis-Comparativa Seient tapissat per Xtrim Anàlisi de productes 4
Noisy White Em presento Salut i gas per a tothom Presentacions 11
A Soc nou per aquí. Presentacions 8
perlanegraviajes Ruta en moto Ruta per la Vall de l'Loira RoadTrip Rutes en moto 0
Benji67 Soc nou per aquí Presentacions 21
mami_en_moto Vídeos Motogymkhana. Curs per practicar moltes coses :) Cròniques sobre motociclisme 10
JordiRT Ruta en moto Viatge per terres sorianes Rutes en moto 6
Roger Venc / Compro Honda CB 600 per uns 2500€ Taulell d'anuncis 0
perlanegraviajes Vídeos Equipatge per al viatge a Normandia MotoVlogs propis 0
Fran Mataró Tram Pas per El Portillón tancat ?? Trams motociclistes d'interès 21
Loxicdelamola Sortida aquest dissabte i diumenge Pirineu, Bielsa, Castejon de Sos i per allà Sortides anteriors 5

Fils similars