• Motorista convidat, necessitem tot el suport possible per endurir les penes per homicidis imprudents a les nostres carreteres. El motorista JOSEP BOAN ROSANE va perdre la vida per culpa d'un conductor de cotxe que circulava a 130 km/h en una comarcal sense voral, en que havia de circular com a màxim a 70 km/h.

    El conductor d'aquest cotxe, després de l'accident va passar una revisió mèdica i va tornar cap a casa. 15 dies després de l'accident publicava una foto a Instagram alçant el polze, mentre presumia d'una segona oportunitat que, segons ell, li oferia la vida.

    Més info fent clic aquí.

Dubte Manteniment mínim a l'hivern?

mami_en_moto

mami_en_moto

Residència habitual: Sobre Rodes
Youtuber
16 Ago 2020
579
1.570
Premis
21
Igualada
www.youtube.com
Moto
BMW F900R ✌🏼🏍️
Molt bones a tots!!!

Molt bones festes primer de tot :)

Ufff, feia molt temps que no entrava al forum. La feina al final d'any es molt molt intensa jejejej Però ara ja comença a calmar-se.

Doncs.. anem a la pregunta estrella :D.
Ara que tenim les motos una mica més parades i sense sortir. Quines coses he de tenir en compte?

Ja hem aprofitat per netejar les cadenes ( las que tenen.. la de cardán no jajaja ) i a més de deixarles plenes de benzina. Que més coses podem fer durant aquest dies.
Enxegarles dintre del garatge va be? o millor una ruteta corta pero divertida per mantenir-la a punt.

Poden sonar a dubtes una mica simples però clar, no vull tenir una sorpresa el dia que vulgui sortir amb la peque o amb la Beni, quand tingui el A2 ( que sembla que tardarà)

També a vegades em penso molt molt molt fer un curset de mecànica bàsica de motos, pero no se hi hi ha o es una cosa que jo m'he inventat jajajaj :D

Doncs, res, fins aqui les meves dubtes.

Us deixo que encara he de treballar una mica més.

Una abraçada forta a tots!!!!
 
  • Like
Reaccions: JoanBP
racingdeibit

racingdeibit

Motoaddicte
21 Feb 2020
118
253
Premis
6
molt bones! no em sembles dubtes simples, son coses que tenim tendència a menys valorar i acabem no fent-les, ja sigui per desconeixament o per mandra però son molt importants.
si la moto ha d'estar parada força temps el millor és, com dius, deixar-la neta i amb el dipósit plé. si no fem servir caballets per deixar la moto aixecada i les rodes toquen a terra es aconsellable sobre inflar les rodes (3.5-4.0kg) perquè no acabin deformant-se. respecte a la bateria hi han varies opcions: pots desconectar la bateria (estant carregada a tope) i segurament funcionará perfectament quan la tornis a conectar, si la tens a un lloc amb endoll proper pots comprar un carregador/mantenidor de bateria (no costen gaire i son molt útils), però engegar-la i deixar-la una estoneta al ralentí acostuma a ser suficient sobretot si el temps de parada no es molt llarg. la millor opció es fer sortideta curta un cop per setmana o 15 dies (muntar en moto sempre es la millor opció :ROFLMAO:) i així no has de sobre-inflar els pneumàtics, només anant controlant les pressions.
jo també he mirat de trobar alguna mena de curs intensiu de mecànica però tot el que he trobat es de llarga durada... de moment tiro amb tutorials de youtube i la tècnica de assaig/error, sobretot error:rolleyes:
salut!
 
jordiTR63

jordiTR63

Residència habitual: Sobre Rodes
15 Jun 2020
708
1.632
Premis
11
Comarca del Garraf
rbpi2radio.blogspot.com
Moto
Suzuki DL650 VStrom XT 2018
Holas!

Jo si no surto a fer una volta en algún moment del cap de setmana el que procuro es posar-la en marxa, dins el parking, uns 5 minuts mínim.... i si pot ser fer un volt per el parking... que es mogui tant el motor com la transmissió, rodes ....

Altra cosa es "hivernar" la moto, o sigui tenir-la parada mesos : En aquest cas si es important el que @racingdeibit ha comentat : 1/2 kilet mes de pressió, si pot ser sobre un caballet central, dipòsit a tope i bateria o fora o amb un carregador "intel·ligent" connectat.

Salut i gasssss!
 
Xavi Canyo

Xavi Canyo

Residència habitual: Sobre Rodes
23 Oct 2020
1.171
2.530
Premis
10
Barcelona
Moto
BMW C650 Sport
Com diu en @jordiTR63 millor fer un volt encara que suigui curtet, per exemple al cotxe que només agafo quan plou o quan he de portar la mare a algún lloc (és del 2006 i té només 30.050 km) intento agafar-lo un cop per setmana màxim 15 díes i faig un volt encara que sigui per la city de 15-20km o 1/2h-3/4h, així mantinc batería, roden tots els mecanismes, no es deformen neumàtics i no s'ha acumula massa temps aigüa al tub d'escapament.
Qué el papi deixi descansar la Guzzi i et mantingui la Benelli en plena forma ?
Salut,
 
JoanBP

JoanBP

Residència habitual: Sobre Rodes
Editor Wiki
7 Mar 2021
706
1.267
Premis
13
Torroella de Montgrí
Moto
HONDA NC750X ABS
Totalment d'acord amb el comentat pels companys.

Per experiència personal et recomano que, si no tens cavallet central, posis una cunya a la pota de cabra per deixar la moto el més vertical possible. Així no castigaràs la suspensió només d'un costat.

Quan a la bateria jo, cansat de carregar-la i tenir cables pel mig, vaig muntar un desconectador. La única "pega" és posar en hora el rellotge cada vegada quan surto.

I ara, no rieu, una cosa que em va ensenyar el meu pare per mantenir els pneumàtics més temps inflats i sense deformació: posar les rodes sobre un llistó de fusta perquè no toquin directament al terra. Ho he fet amb la moto i ho faig ara que és hivern amb la bici.

Ah! Millor que no vagis als EUA a la Peque no li agradaria que li diguin "Small".
 
Pepué

Pepué

Motoaddicte
1 Jul 2020
126
283
Premis
4
Prop de Barna...
Moto
Ducati Scrambler 803
No traieu la moto a l'hivern? Jo em moro si no puc agafarla.
Aqui a Barna, qualsevol dia d'hivern amb una mica de solet és ben bo per a treure la happy-maker-machine...
I a currar cada dia en moto, encara que nevi!!
 
  • Like
Reaccions: mami_en_moto
mami_en_moto

mami_en_moto

Residència habitual: Sobre Rodes
Youtuber
16 Ago 2020
579
1.570
Premis
21
Igualada
www.youtube.com
Moto
BMW F900R ✌🏼🏍️
Ja, per a BCN tenen molt bon clima. Jejeje 10 graus de diferencia son molts ;)

Però crec que anirem sortint a donar una volteta per la tarda, amb sol :)

Veig qke lo millor es passetjar-la una estona bona .

Mooooltes gràcies per totes les recomanacions rebudes. Son molt útils
giphy.gif



Enviado desde mi iPhone utilizando Tapatalk
 

Fils similars