• Motorista convidat, necessitem tot el suport possible per endurir les penes per homicidis imprudents a les nostres carreteres. El motorista JOSEP BOAN ROSANE va perdre la vida per culpa d'un conductor de cotxe que circulava a 130 km/h en una comarcal sense voral, en que havia de circular com a màxim a 70 km/h.

    El conductor d'aquest cotxe, després de l'accident va passar una revisió mèdica i va tornar cap a casa. 15 dies després de l'accident publicava una foto a Instagram alçant el polze, mentre presumia d'una segona oportunitat que, segons ell, li oferia la vida.

    Més info fent clic aquí.

Motos elèctriques: mort del motociclisme o nova etapa?

Roger X-ADV

Roger X-ADV

Residència habitual: Sobre Rodes
Editor Wiki
18 Oct 2015
1.240
2.183
Premis
10
Moto
Honda X-ADV
Sabeu què em va passar? L'altre dia vaig veure un vídeo sobre mites sobre cotxes i va sortir el citroen ZX, un cotxe que jo havia tingut. I quasi vaig sentir nostàlgia de portar-ne un...
Avança la tecnologia i crec que perdem sensacions, o són imaginacions meves, no ho sé
Tens tota la raó del món, però crec que una cosa no treu l'altre. D'una banda tenim les sensacions nostàlgiques que ens provoca la conducció d'aquests vehicles, i de l'altra tenim una evolució molt valuosa i òptima dels vehicles i de la seva conducció.

Potser podríem trobar un espai a la nostra societat per gaudir de manera regulada d'aquells cotxes d'anys enrrere en circuit o fins i tot en via oberta, per exemple amb lloguers de cotxes antics amb habilitacions temporals per circular, tot plegat a bon preu. D'altra banda i de cara a la mobilitat funcional, podem seguir avançant cap a una evolució sostenible i més eficaç dels mitjans de transport.

Potser m'he flipat però és innegable que les sensacions que teníem en cotxes antics (jo tenia un citroën AX a casa i també l'enyoro :LOL: ) ja no les trobem en els cotxes d'ara. Potser la clau és que no les hi hem de trobar, sinó que ens cal la manera de poder gaudir d'aquells cotxes a dia d'avui, d'alguna manera regulada i amb finalitats d'oci.
 
  • Like
Reaccions: Nikokaos i Serra
Sal919

Sal919

Cul quadrat
3 Mai 2020
76
162
Premis
9
Menjant asfalt i fang
Moto
KTM 790 Adventure S
Repsol porta dos anys amb supercarregadors. 5min, 20€, 1.000 km en els coches. Tema motos és diferent. Les bateries les fan pesades, però BMW ja va treure una moto que fa 200km... la podem carregar en 5 min, això es fer un café i un riu i a funcionar!!!

De totes formes, sembla que els trets van per els motors d’Hidrogen... Fer les bateríes, contaminem molt, molt més que la vida útil de qualsevol cotxe o moto... o això diuen els experts.
 
  • Like
Reaccions: Nikokaos i Tàrraco
Serra

Serra

Residència habitual: Sobre Rodes
Rider
Editor Wiki
22 Feb 2020
1.598
2.745
Premis
20
Província de Girona
Moto
Moto Guzzi V85TT Travel 2020
Repsol porta dos anys amb supercarregadors. 5min, 20€, 1.000 km en els coches. Tema motos és diferent. Les bateries les fan pesades, però BMW ja va treure una moto que fa 200km... la podem carregar en 5 min, això es fer un café i un riu i a funcionar!!!

De totes formes, sembla que els trets van per els motors d’Hidrogen... Fer les bateríes, contaminem molt, molt més que la vida útil de qualsevol cotxe o moto... o això diuen els experts.
de debò ja emplenem una bateria en cinc minuts?
 
Nikokaos

Nikokaos

Residència habitual: Sobre Rodes
23 Feb 2020
753
1.185
Premis
15
Girona
Moto
Yamaha Fazer FZ6 S
M'afegeixo a dir la meva !!!

Primer diré que un dels temes amb que penso sempre que agafo la moto és SEGURETAT. Després de llegir això del 500A, doncs possiblement el risc deu ser inherent, tant com que una de benzina es pugui incendiar.

Mirant com va la tecnologia en els mobils, crec que seria molt fàcil posar uns sensors/accelerómetres a les elèctriques, de tal manera que al detectar una caiguda (no verticalitat) o xoc (pèrdua de la velocitat molt abrupta) es pot accionar una desconnexió de l'alimentació des de la bateria. En aquest cas, s'hauria de rearmar el sistema al SO o a un taller autoritzat per a verificar tot abans no seguir endavant.

En el tema de la autonomia...bé, jo crec que potser es pot augmentar fins als 300km, i sempre en funció de la velocitat a la que hi vagis: més 'chicha', menys kms. Però em semblaria adequat que la càrrega no fos inferior a 15 minuts: pausa mínima abans de continuar. Podem beure, anar al WC, descansar, etc mentres carrega la nistea estimadeta moto.
Jo crec que seria la manera de que no conduissim tirades llargues sense realment fer pauses en la conducció: als nouvinguts, per a que no es flipin i hagin de parar; als més veterans per a que fem allò que també agrada...xerrar amb la resta de la colla. En el sentit estricte de viatge amb moto, crec que és un plus en seguretat.

Jo ara mateix sóc incapaç de engegar el cotxe i no possar-m'hi el cinturó. Em sento nu sense ell... pensem millor què farem mentre es carrega !!


Després també penso en ECONOMIA. Molt segurament els models aniran millorant i els preus, sempre, pujant. Pensem en el manteniment d'un motor d'explossió actual i en un elèctric millorat a l'actual. Ja només el fet de no pagar la benzina a preu d'or i segons dia de la setmana o vacances...la carregues a casa per l'ús diari i ja en viatges pagarem el que toqui. Un cost menys. Bateria de recanvi cara? Fes repàs de motor, manteniments de vàlvules, etc. La resta de parts mobils amb desgast i rodes, crec que serà el mateix.

Després arriba el tema de CONTAMINACIÓ. Jo dessitjo que en el futur les motos no per no treure fum, contaminin més amb les peces, fabricació i rollos de 'comptadors electrònics' que facin que puguin fallar amb el temps (obsolensència programada, oi?). Estalviant-nos fums, olis de motor i filtres, i com no el soroll a les ciutats sobretot, crec que farem un bé comú.

Finalment, no puc oblidar el tema principal: SENSACIONS. El motiu principal pel qual deixo el cotxe parat i vaig en moto....
Deixem pasar el temps i esperem a veure què ens ofereixen. Ja comencen a fer curses amb motos elèctriques oi? Doncs d'allà i a mida que retirin la benzina, tindrem motetes més semblants a les de combustió. Confio que serà així mentre no ens obliguin a fer ús exclusiu de transport públic per algun motiu...creuem els dits !@


Els que hem tingut motos de carburació hem pogut notar la diferència a l'entrega de potència amb les primeres d'injecció. Ara mateix ja no és tant per la injecció com per la normativa europea...ens acostumarem a l'elèctrica, segur.

Però fins que no arribi el moment, amb la de benzina aniré fent !!


Ens veiem a l'asfalt
 
Última edició:
  • Like
Reaccions: Tàrraco
Nikokaos

Nikokaos

Residència habitual: Sobre Rodes
23 Feb 2020
753
1.185
Premis
15
Girona
Moto
Yamaha Fazer FZ6 S
Jo el dubte que tinc amb les elèctriques es la falta de canvi de marxes. M'agrada molt poder elegir el regim que vols en qualsevol moment, això en carretera, per no dir-te en enduro que la NO resposta contundent d'un cop de gas et pot portar a una caiguda. Veurem com evoluciona.

Corregiu-me si m'equivoco:

Les motos BMW i altres marques no tenen un sistema electrònic per escollir la suspensió i tipus d'entrega de potència?
Volem un canvi seqüencial? Perfecte! Però eliminem la maneta d'embragar i posem palanqueta amunt/avall per les marxes. Per mi seria ideal.

Potser ampliar opcions o/i crear el teu mapeig seria un plus. I ja el fer de poder canviar-ho en marxa tot, seria de conya tu!!
Venen curves de muntanya? Mode Sport amb opció de canvi de marxes on/off
Que son ràpides i obertes? Racing o Touring...
Que estem per ciutat? City....

Jajajaja!!

Els consumidors demanaran què volen comprar/equipament i la marca que ho ofereixi vendrà més motos. El mercat no canviarà si no canvien mès coses (com lleis i normatives): s'adaptarà a la demanda i a la tecnologia.

No penseu igual?
 
Última edició:
Serra

Serra

Residència habitual: Sobre Rodes
Rider
Editor Wiki
22 Feb 2020
1.598
2.745
Premis
20
Província de Girona
Moto
Moto Guzzi V85TT Travel 2020
Hola!
Jo estic segur que això de mapes de potència es podrà fer com tot... Pagant! Un model més barat no ho tindrà i un altre sí...
En quant a la desconnexió segur que ja hi és, perquè bé que amb les de gasolina si caus es para el motor sol.
Sobre això que dius de lss curses on més destaca la moto elèctrica per ara és a la pujada de Pikes Peak als Estats Units. Com sabeu, és una cursa se cotxes i motos a veure qui arriba primer al cim d'una muntanya petita. No cal dir que en aquest tipus de conducció no guanyes per cavalls sinó per acceleració immediata en pujada, amb revolts més tancats (mal assumpte per una rr).
 
Fils similars
Autor Títol Fòrum Respostes Data
Roger Notícia Les marques de motos elèctriques Arena i Horwin arriben al nostre mercat Espai de debat 0
MCR94 Volta Motorbikes, una empresa catalana especialitzada en motos elèctriques Espai de debat 0
S Una mirada a l’actualitat de les motos elèctriques Espai de debat 0
Roger X-ADV Recopilatori Què és el millor que us han donat les diferents motos que heu tingut? Un Cafè Ràpid 6
Roger Ruta en moto XXI Ruta dels Portals + Trobada Motos Clàssiques Sortides anteriors 5
Roger Ruta en moto 13a Concentració i ruta Motos Clàssiques Andorra Rutes en moto 1
mami_en_moto Feliç Sant Jordi | Llibres sobre motos i motoristes Un Cafè Ràpid 4
mami_en_moto Consells Alarmes, antirrobo per a motos en Barcelona? Espai de debat 32
Carmeta Clubs i agrupacions Trobada Motos Classiques Clubs i agrupacions 0
Johanovski Fotos Tribut a les motos venudes Un Cafè Ràpid 22
jordiTR63 Notícia El SCT disposarà de motos 'camuflades' per detectar infraccions a les carreteres Un Cafè Ràpid 5
Serra Vendes de motos fins a l'Octubre 2021 Espai de debat 0
Marc Vinoenmoto Vídeos Les motos als cellers. MotoVlogs propis 0
Marta Fotos Les nostres motos Les nostres motos 14
edudzn Recopilatori Històries curioses sobre motos Un Cafè Ràpid 6
Fran790 Em presento Un altre tronat més de les motos... Presentacions 10
Mey Motos 125❤️ Presentacions 19
Xavi Canyo Neteja de motos Frogo Informació i suport 8
Josep_Mototest Vídeos YAMAHA NIKEN la TRANSFORMER de les MOTOS MotoVlogs propis 2
C Ruta en moto Motos classiques Grups dinàmics de sortides en moto 18
perlanegraviajes Triangle d'emergència per a motos Mecànica de motos i recopilatoris 11
Myke's ¿Que penseu? BCN zona verda per motos. Espai de debat 3
Serra Veurem com Harley deixa de fer motos? Espai de debat 9
Roger X-ADV Quins lios vau tenir a casa amb les motos i les mares? Espai de debat 13
Erik Les meves 5 motos Espai de debat 2
Roger X-ADV Fotos La vostra col·lecció ideal de 5 motos Un Cafè Ràpid 35
S El motociclisme al món: El Japó, un país entusiasta de les motos Espai de debat 0
jordiGSR600 Fotos quines motos heu tingut...i comentar-les Espai de debat 16
Roger X-ADV Mecànica Instal·lar fars complementaris a les nostres motos Mecànica de motos i recopilatoris 1
Roger Recopilatori Les lesions en la conducció de motos Espai de debat 1
Roger Recopilatori Manuals de motos Mecànica de motos i recopilatoris 6

Fils similars