• Motorista convidat, necessitem tot el suport possible per endurir les penes per homicidis imprudents a les nostres carreteres. El motorista JOSEP BOAN ROSANE va perdre la vida per culpa d'un conductor de cotxe que circulava a 130 km/h en una comarcal sense voral, en que havia de circular com a màxim a 70 km/h.

    El conductor d'aquest cotxe, després de l'accident va passar una revisió mèdica i va tornar cap a casa. 15 dies després de l'accident publicava una foto a Instagram alçant el polze, mentre presumia d'una segona oportunitat que, segons ell, li oferia la vida.

    Més info fent clic aquí.

Crònica Primeres vacances a Andalusia

Cròniques de rutes en moto
Us explicaré les primeres vacances que vàrem fer en moto, i per començar varem decidir fer una setmaneta de vacances a Andalusia. Visitem València, Granada, Sevilla i Córdoba.



1r dia - Almussafes (València)

Sortim un dissabte ben aviat al matí cap a Almussafes, passat València, per fer-hi nit. Decidim fer-ho així per que és el primer viatge llarg en moto i sols. Trobem pluja des de passat Tarragona fins a l'hotel, però res important, fem uns 485 km. Com que arribem a la tarda aviat, tenim unes hores per visitar València i ens acostem a la ciutat de les arts i les ciències. Fa un dia molt gris, però per sort no plou.



2n dia - Granada

Ens aixequem aviat per esmorzar i marxar cap a Granada, de fet, cada dia ens varem aixecar aviat. També trobem ruixats durant tot el camí, fem uns 490 km fins a l'hotel "Camino de Granada". Ens queden algunes hores de sol per fer la primera visita a la ciutat i ens recomanen agafar el bus, ja que el centre de la ciutat és tancat a la circulació els diumenges. Passegem per la part vella i anem cap al barri d'Albaicín. Sense dubtar-ho, el millor hotel d'aquest viatge en tots els sentits: menjar, qualitat/preu, personal, servei, etc...



3r dia - Granada - Sevilla

Anem al centre i d'allà cap a l'Alhambra on hi passem tot el matí. Aquesta és una visita obligada si mai vas a Granada i t'hi pots estar tot un matí de la quantitat de coses que hi ha per veure, a més no es fa pesat. És molt gran i amb molts jardins, s'hi està tranquil i fresc, cosa d'agrair en aquests llocs on hi fa molta calor. Comencem pel Generalife amb els seus jardins, per mi els millors. De camí cap al palau Nazaríes passem pels jardins del Partal i el palau de Carles V. També veiem el palau del Mexuar, el palau de Comares, o el palau dels lleons (tot i que no hi eren perquè els estaven restaurant). Tampoc us podeu perdre la torre de la vela on hi han unes vistes impressionants de l'Alhambra i la ciutat. Dinem a baix, a la part vella i marxem a mitja tarda cap a Sevilla, just quan comença a ploure, una altre vegada. Fem uns 240 Km, la primera meitat amb pluja i dos tempestes d'aigua i llamps molt fortes. Ens mullem. Cap a les cinc de la tarda arribem a l'hotel Sevilla Congresos.



4t dia - Sevilla

Anem cap al centre de la ciutat, aparquem a prop del parc de Maria Luisa i el visitem. Allà mateix hi ha la plaça Espanya, on per cert, es varen rodar unes escenes de l'episodi II d'Star Wars - l'atac dels clons. A la tarda entrem als "Reales Alcázares" que es troben a un costat de la catedral. Com és bastant normal en aquests llocs, hi trobem fonts i jardins molt grans. Sortint trobem el pati dels tarongers amb vistes a la torre de la Giralda. Durant tot el dia fa molta calor.



5è dia - Sevilla - Córdoba

Anem cap a la catedral amb intenció de pujar a dalt de la Giralda, i sí, hi pugem després de tres graons i trenta i pico rampes. Realment les vistes són molt guapes. Sortint trobem el pati dels tarongers, i no, no és el mateix que el del dia anterior, i és que en aquesta zona hi ha molts tarongers arreu. Continuem la visita per el centre fins a l'hora de dinar. A la tarda, agafem un dels creuers pel riu Guadalquivir que surten des de la Torre del Oro, no val gaire la pena però ens serveix per descansar de tanta passejada. Passem pel barri de Triana, a l'altre costat del riu gran (Guadalquivir vol dir això: riu gran), però a l'hora que hi varem anar, estava una mica "mort". Marxem cap a Córdoba, només fem uns 140 km, però amb bastanta calor.



6è dia - Córdoba - Manzanares

Comencem el dia per la mesquita de Córdoba, entrem i trobem primer un pati amb ... més tarongers! Comprem les entrades i ara si que entrem a la mesquita. Més o menys tothom ha vist fotos dels pilars i arcs que hi ha, però en directe impressiona força més. També sobta bastant la barreja d'estils, i és que conforme anaven passant els anys i les diferents cultures, cadascú l'adequava al seu gust. Sortint trobem el pont romànic sobre el Guadalquivir. Passegem per la part vella i dinem a base de tapes en una petita plaça, molt tranquil·la, a l'únic bar que hi havia. A la tarda marxem cap a Manzanares només per passar-hi la nit. Fem uns 220 Km.



7è dia - Manzanares - Casa

Aquest dia no hi ha gaire a explicar, perquè el passem sobre la moto, en part per culpa de conduir una bona estona en direcció contrària. Al matí molta fred, calor al migdia, vent a la zona de Tortosa i fred al vespre acompanyat d'uns quants llamps i una mica de pluja. Arribem a casa baldats i contents després de fer uns 950 km.
 
Roger

Roger

Administrador
Organització del fòrum
Editor Wiki
16 Oct 2015
1.305
2.661
Premis
5
Bona tarda Jordi! moltes gràcies per participar i compartir la teva crònica! Ja l'hem inclòs a l'enquesta de votacions. Perdona que no ho haguem fet fins avui, ampliarem el plaç de finalització del concurs per compensar-ho una mica ;)
 
  • Like
Reaccions: Joa_bandit
Roger

Roger

Administrador
Organització del fòrum
Editor Wiki
16 Oct 2015
1.305
2.661
Premis
5
Bona tarda Jordi, l'enhorabona! La teva crònica ha estat la més votada a l'enquesta. Per ben poc no t'agafa la Laura ;)

Quan puguis envia'm un correu a coordinador@motoristes.cat i facilita'm el mail al que vols que t'enviem el xec regal d'Amazon.

Moltes gràcies per compartir la teva experiència; més enllà del premi és un plaer haver pogut reviure d'alguna manera la teva experiència.

Esperem seguir-te llegint al fòrum!

Salutacions
 

Fils similars