• Motorista convidat, necessitem tot el suport possible per endurir les penes per homicidis imprudents a les nostres carreteres. El motorista JOSEP BOAN ROSANE va perdre la vida per culpa d'un conductor de cotxe que circulava a 130 km/h en una comarcal sense voral, en que havia de circular com a màxim a 70 km/h.

    El conductor d'aquest cotxe, després de l'accident va passar una revisió mèdica i va tornar cap a casa. 15 dies després de l'accident publicava una foto a Instagram alçant el polze, mentre presumia d'una segona oportunitat que, segons ell, li oferia la vida.

    Més info fent clic aquí.

Informació Primers passos pel fòrum

Estat
Tancat per a noves respostes.
Roger

Roger

Administrador
Organització del fòrum
Editor Wiki
16 Oct 2015
1.305
2.653
Premis
5
Bones! Sou bastants els nous companys del fòrum que desconeixeu com funciona la plataforma, així que en aquest fil intentaré donar quatre pinzellades bàsiques amb el que més us interessa conèixer.

Què és el fòrum?
Aquest fòrum és una plataforma d'ús gratuït que permet gaudir en comú de la passió per les motos, i que facilita trobar nous companys de rutes, compartir converses, traçats, fotografies, vídeos i novetats d'interès del sector, des del teu ordinador o dispositiu mòbil.

Des de la plana principal del fòrum veuràs un llistat amb els fils que han tingut activitat recentment. Pots fer-hi una ullada per veure què és el que s'està conversant.

Si baixem més avall veurem les diferents seccions que composen el fòrum: Avantatges pels motoristes registrats, Rutes en moto, i seguidament, un seguit de seccions que van des de Presentacions fins a Informació i suport. Quan vulguis obrir un fil, només cal que triïs en quina secció el vols publicar, segons la temàtica que contingui, i el publiquis.

Què és un fil?
Un fil és, perquè ens entenguem, una conversa pública que ha iniciat algú amb una temàtica concreta. A dins d'un fil es publiquen respostes relacionades amb el primer missatge. Quan vulguis iniciar un fil només et cal fer clic al botó de "Publica un missatge" que veuràs a la plana principal del fòrum, o bé navegar fins a la secció del fòrum a on el vulguis publicar, i fer clic al mateix botó.

Els prefixes
Els prefixes són unes etiquetes que serveixen per identificar amb més detall sobre què tracta el fil, i el pots triar quan escrius el títol d'un fil, a la caixeta que trobaràs just a l'esquerra d'aquest. Tenen diferents colors, i ja veureu que tracten diferents temàtiques com ara Notícia, Rutes en moto, Vídeos, Fotos...

Marcadors
Els marcadors són com un punt de llibre, que ens serveixen per guardar missatges o fils concrets per revisar-los més tard.

Per afegir un marcador només ens cal clicar la icona següent que trobareu damunt del missatge que voleu guardar:

Screenshot 20210125 000228 Chrome


I prement a la icona del vostre usuari, podreu veure una pestanya que hi posa "marcadors", on hi trobareu tots els que aneu afegint. També des d'aquí els podreu eliminar.

Screenshot 20210125 000610 Chrome


Presenta't!
Per donar-te a conèixer pots obrir un fil a la secció de "Presentacions", parlant una mica de tu, de com gaudeixes del motociclisme i també de la teva o de les teves motos.

Pots accedir a l'espai de presentacions fent clic al següent enllaç:



Pujar fotos o vídeos
Pots pujar imatges des del teu mòbil o ordinador directament en un missatge que publiquis, fent clic al requadre que veuràs a la següent captura que adjunto. Si per contra vols adjuntar altres tipus de fitxers com pdf o similars, veuràs un botó que indica "Adjuntar fitxers" a la part inferior esquerre del quadre de text. Per contra, per penjar vídeos tenim la capacitat limitada, ja que preferim permetre pujar fotos amb comoditat i sense restriccions, i convidar-vos a penjar els vídeos a plataformes com Youtube, on vosaltres mateixos en podeu triar la privacitat. D'aquesta manera, si voleu penjar un vídeo i compartir-lo al fòrum, només heu de penjar-lo a Youtube, i un cop penjat, triar la opció d'"Ocult" pel que fa a la seva privacitat, a fi de que només qui en tingui l'enllaç (el post del fòrum a on el publiquis) el podrà veure. Si tens dubtes al respecte obra una conversa privada amb mi i t'ho explico amb més detall.

Screenshot 20201210 215435 Chrome
Screenshot 20201210 215518 Chrome
Screenshot 20201210 215540 Chrome


Buscar grups o companys de ruta
Una de les principals finalitats del fòrum és la de facilitar el gaudir d'aquesta passió amb altres persones, i la millor manera de fer-ho és comentant les preferències que tenim cadascú alhora de sortir amb la moto. Per trobar nous companys de rodades tens les següents opcions:

  • Si tens clar que vols un grup de sortides amb unes característiques concretes amb el que sortir, sigui de manera habitual o bé més esporàdica, pots crear o unir-te a un Grup de Rutes en moto. Un Grup de Rutes no és més que una agrupació de motoristes que s'ajunten perquè comparteixen preferències de terreny, de tipus de moto, de ritmes, de cilindrades, de calendari.... De tal manera que quan es vulgui fer una sortida amb determinades característiques que ens agraden, ja tinguem a mà una bona colla de companys que sabem que estaran interessats en sortir a rodar. Més info sobre el funcionament d'aquests grups fent clic aquí.
  • Quan tinguis previst fer una ruta i vulguis convidar-hi a altres a unir-s'hi, pots obrir un fil a la secció de Rutes Obertes, comentant el tipus de ruta que vols fer amb els seus horaris aproximats, terreny, ritme, tipus de moto... de tal manera que si hi a algú interessat, s'hi pugui apuntar. Més info d'aquesta dinàmica de funcionament fent clic aquí.
  • Pots obrir un fil a la secció de Sortides o bé a Espai de debats, comentant l'ús que fas de la moto i el que busques de nous companys de ruta, per trobar companys que siguin afins a la teva manera de rodar, i amb els que pugueu establir contacte.
  • Estar atent als fils sobre noves sortides que publiquin els companys, i apuntar-vos a les que més us interessin. Les trobareu també al calendari del fòrum.
Telegram
Enllaç sobre els canals de Telegram i el seu funcionament.

Converses privades
Des de la icona d'un sobre que teniu al costat del vostre nom d'usuari, podeu accedir a la safata de converses privades amb els altres usuaris del fòrum. Podeu iniciar tantes converses com vulgueu, i podeu incloure-hi a diversos membres del fòrum si us interessa. Aquest tipus de converses només les poden veure els membres que hi participen, i no la resta de companys del fòrum.

Missatges de perfil

A la plana principal del fòrum veureu una caixeta anomenada Últims missatges de perfil". Aquests missatges, que els podeu publicar des d'aquesta caixeta o bé des del vostre perfil, no són tant visibles com els fils, i no estan pensants per allotjar grans converses sinó més aviat per breus comentaris, o per missatges que per la seva poca rellevància no mereixen obrir un fil.

Dit tot això motoristes, us convidem a navegar per les seccions del fòrum que més us interessin, i gaudir de la multitud de publicacions relacionades que han anat fent els vostres nous companys de passió.

El companyerisme, el bon ambient, el respecte i la passió per les motos són els pilars d'aquesta comunitat, i com veureu, és el tarannà inherent que han demostrat tots i cadascun dels membres que hi participen. Benvinguts a la família!

Aquest fil veureu que no permet noves respostes. Si voleu comentar-me qualsevol dubte al respecte, torneu a la conversa que he iniciat amb vosaltres, i escriviu-me allí el vostre missatge.
 
Última edició:
Estat
Tancat per a noves respostes.
Fils similars
Autor Títol Fòrum Respostes Data
Roger Notícia 47 víctimes en accident de moto en els primers 45 dies de l'any Espai de debat 0
Jaumenovas Ruta en moto Un tomb pel voltant de Montserrat. 20/12/2023 Sortides anteriors 1
Roger Informació Dificultats amb la navegació pel fòrum Informació i suport 6
Roger Ruta en moto Ruta d'entre-setmana pel pròxim dilluns 16 de maig Sortides anteriors 0
Roger Esdeveniment Actes i esdeveniments pel 75è aniversari de la Penya Motorista Barcelona Rutes en moto 0
FerSalou Ruta en moto Ruta Motera pel Priorat Rutes en moto 0
Roger Avantatges Pack especial pel WorldSBK Round al Circuit de Catalunya Avantatges especials 24
Pele Ruta en moto En moto pel Maestrat Rutes en moto 7
SerrDavos Crònica Berga - Solsona pel Port del Comte Cròniques sobre motociclisme 9
Tranquil Crònica Ruta pel Ripollès Cròniques sobre motociclisme 6
Pastoret Ruta en moto Sortideta pel territori..... Rutes en moto 1
Loxicdelamola Crònica Fotillos Sortida pel Pallars i Noguera Cròniques sobre motociclisme 21
Jaumenovas Ruta en moto De ruta pel Vallès Occidental Rutes en moto 9
Jaumenovas Ruta en moto Un nou tomb pel Vallès Occidental Rutes en moto 7
Marta Tram Un tomet pel Berguedà Trams motociclistes d'interès 16
Jaumenovas Ruta en moto Un tomb pel Vallès Occidental Rutes en moto 4
Pastoret Crònica Ruta pel Montseny - La ruta del llaç (2011) Cròniques sobre motociclisme 2
1nanu OffRoad Grup de sortides OffRoad pel Vallès Occidental Grups dinàmics de sortides en moto 0
T Ruta en moto Algù s'apunta a una sortida pel Garraf el dìa 31 ò el dia 2 de gener.? Rutes en moto 8
Roger Concurs / Sorteig Concurs de fotografia pel calendari del 2021 Concurs de fotografia Calendari 2021 105
Marta Ruta en moto Pel Roselló i el Vallespir Rutes en moto 10
perlanegraviajes Ruta pel Pedraforca MotoVlogs propis 3
Marc_DC Em presento! (Un Espluguí pel fòrum) Presentacions 13
Edutarraco Mecànica Hem passat pel sabater Pneumàtics 1
perlanegraviajes Viatge pel sud de frança MotoVlogs propis 5
Tranquil Fotos Pel Bergadà Rutes en moto 6
Roger X-ADV Vídeos Pel·lícules moteres per veure aquests dies Espai de debat 12
Roger Informació Tapatalk pel mòbil i actualitzacions Informació i suport 0
Roger Informació Recopilatori d'ofertes interessants pel Black Friday! Espai de debat 0
Roger No hi ha lloc pel masclisme al món del motociclisme Espai de debat 0
Roger Ruta en moto La Monkey Run, una original aventura pel Sàhara sobre dues rodes Rutes en moto 0
Roger Notícia Bikers vs la fam recull més de 5.000 kg de menjar pel Banc dels Aliments Rutes en moto 0
Roger X-ADV Ruta en moto Escapada solitària pel coll de l'illa Rutes en moto 0

Fils similars