• Motorista convidat, necessitem tot el suport possible per endurir les penes per homicidis imprudents a les nostres carreteres. El motorista JOSEP BOAN ROSANE va perdre la vida per culpa d'un conductor de cotxe que circulava a 130 km/h en una comarcal sense voral, en que havia de circular com a màxim a 70 km/h.

    El conductor d'aquest cotxe, després de l'accident va passar una revisió mèdica i va tornar cap a casa. 15 dies després de l'accident publicava una foto a Instagram alçant el polze, mentre presumia d'una segona oportunitat que, segons ell, li oferia la vida.

    Més info fent clic aquí.

Qim44

Qim44

Rodant
13 Des 2015
21
18
Premis
2
Circules amb la teva moto i t'atura un cotxe dels mossos. Saps si un agent pot requisar-te la teva moto? Poden obligar-te a signar una multa?

Quina documentació poden exigir-te?


Fins a sis mesos de presó si condueixes sense carnet

FITXA TÈCNICA DE LA MOTO

Si no la portes a la moto -no tens per què portar l'original, val una fotocòpia compulsada en un organisme oficial o per un notari-, et multaran amb 10 €.

ficha_2.jpg


Compte, si la moto no ha passat la ITV a termini, o si ho ha fet però amb la qualificació de desfavorable, et multaran amb 200 euros -en aquest cas, la moto només pot circular per anar al taller a la ITV-; i amb 500 € si circules amb la inspecció negativa -la moto ha de traslladar-se en grúa-.

CARNET DE CONDUIR

carne.jpg


Si no el portes a sobre, et sancionen amb 10 €. Si no l'has obtingut o Trànsit t'ho ha anul·lat, per ex., Per perdre tots els punts, i t'enganxen conduint, et imputar un delicte: immobilitzar la teva moto i et poden imposar una d'aquestes tres sancions:

1.- Presó de tres a sis mesos.
2.- El pagament d'una multa diària durant un període de 12 fins a 24 mesos.
3.- Treballs en benefici de la comunitat durant un termini de 31 a 90 dies.

ASSEGURANÇA

No cal que ho portis a sobre, ja que els mossos comprovaran a la base de dades si la teva moto està assegurada. Si el vehicle no té una pòlissa en vigor, sancionaran al titular amb una multa de 600 a 1.500 €.

Poden multar si no estan en la seva jurisdicció?

Sí, però han de presentar proves que et inculpin

Els agents de l'autoritat -Policia Nacional, Local, Mossos o Guàrdia Civil- poden denunciar-te en qualsevol lloc, fins i tot on no tenen jurisdicció. Ara bé, en aquest cas, ho faran com podria fer-ho qualsevol persona i hauran d'aportar proves a causa que, fora de la seva jurisdicció, ja no compten amb la "presumpció de veracitat"'. Què vol dir això? Que, en cas de denúncia, la seva paraula té valor probatori i més pes que la d'un ciutadà normal; llevat que el denunciat present proves en contra de la versió de l'agent.

330.jpg


Què fer si et passa:

  • A.- Si et paren per denunciar-te: Pregunta a l'agent si compta amb la potestat per fer-ho. Si no la té, agafa el butlletí de sanció i, "immediatament, recorre la multa -tens 20 dies per fer-ho- realitzant un escrit en el qual neguis els fets, demanis proves i referències sobre la sanció -les dades del denunciant, el lloc on es trobava ...- i al·legues la'falta de competència' de la part denunciant ". Aquesta circumstància "és motiu suficient perquè s'anul·li la sanció i s'arxivi la denúncia".

  • B.- Si no us paren: No sabràs si l'agent té potestat per denunciar-o ho ha fet com un particular, mitjançant una denúncia voluntària. En qualsevol cas, un cop et arribi el butlletí de denúncia al teu domicili, hauràs de seguir el mateix procés descrit en el punt A.

Què et pot passar si et negues a rebre la sanció

  • "Res, pots fer-ho", indica Mario Arnaldo, president d'AEA -Automovilistes Europeus associats-, però "no és recomanable perquè, si no reculls el butlletí de denúncia -o, fins i tot, l'estripes-, estaràs actuant en contra teva: sense ell, perds 'de facto' el teu dret a recórrer, ja que no sabràs que t'estan acusant i tampoc coneixeràs el nº d'expedient de la sanció ... ".
 
  • Like
Reaccions: Miriam_er6 i Xav2
Qim44

Qim44

Rodant
13 Des 2015
21
18
Premis
2
Et poden aturar a la carretera si no estan en la seva jurisdicció?

Atura't sempre ... o podries anar a presó.

"La Llei determina la competència i jurisdicció dels cossos policials i, tot i que en matèria de Trànsit, aquesta funció està reservada en exclusiva als agents de l'autoritat encarregats de la vigilància del trànsit -Guàrdia Civil, Ertzaintza al País Basc o Mossos d''esquadra a Catalunya- i només aquests podrien aturar-te a la carretera ". "Hi ha casos en els que també la Policia Nacional pot intervenir, com són la persecució de delictes o de infraccions contra la Llei de Seguretat Ciutadana -per exemple, per portar armes o portar drogues-. En aquests casos, aquests policies poden ordenar-te que t'aturis i, fins i tot, registrar el teu cotxe ".


  • Què fer si et passa

"El recomanable és parar-se en qualsevol cas i seguir sempre les indicacions de l'agent" .Si l'autoritat no està actuant emparant-se en la Llei, "sempre podràs denunciar a posteriori la seva actuació".


  • Què et pot passar si et negues a rebre la sanció

"Depenent de la intensitat de la teva reacció adversa, podràs incórrer en una simple falta o en un delicte tipificat com de desobediència a l'autoritat". La primera es sanciona amb el pagament d'una multa diària durant un termini de 10 a 60 dies -la durada de la 'condemna' i la quantitat a pagar, de 2 € fins a 400 € / dia, les decideix el jutge-; en el cas del delicte, implica una pena de 6 mesos a un any de presó -si no tens antecedents previs, quedaràs absolt amb càrrecs-.

I què passa amb la Policia Municipal?

En principi, no podria obligar a parar si actua fora de la seva jurisdicció -per ex., En una autovia fora de la seva població-. Ara bé, els articles 490 i 492 de la Llei d'enjudiciament criminal indiquen que un agent de l'autoritat està obligat a detenir a algú que:


  • Proveu cometre un delicte, en el moment d'anar a perpetrar-lo.
  • Comet un delicte in fraganti.
  • Es fuga de l'establiment penal en què es trobi complint condemna.
  • Es fuga de la presó en la qual estigui esperant el seu trasllat a l'establiment penal o al lloc on hagi de complir la condemna que se li hagi imposat per sentència ferma.
  • Es fuga en ser conduït a l'establiment o lloc esmentat en el número anterior.
  • Es fuga estant detingut o pres per una causa pendent.
  • Processament o condemnat, incorri en rebel·lia contra l'autoritat.


Poden obligar-me a signar una multa?

Mai encara, si la signatures, no canvia absolutament res

"Signar una multa mai implica conformitat amb els fets denunciats sinó, simplement, que l'has rebut de mans d'un agent de l'autoritat", assenyala Mario Arnaldo.

  • Què fer si et passa
Pots signar-la o no: "no té cap transcendència legal".
  • Què et pot passar si et negues a rebre la sanció
Res. Si vols, podràs recórrer la sanció posteriorment -encara que no comptaràs amb el butlletí de denúncia-.

54cca36b0e0d4.jpg


Poden cobrar una multa al moment? Has de pagar en metàl·lic o amb targeta?

La DGT va enviar a la Guàrdia Civil una instrucció ... il·legal!

Però només podran cobrar en el moment "aquelles multes que es notifiquin en aquest instant a l'infractor", -per exemple, no podran cobrar-in situ aquelles sancions en les que el culpable sigui el titular del vehicle, és a dir, les relacionades amb la documentació o la assegurança-. Recorda que si les abones en el moment o en els 20 dies hàbils posteriors a la sanció, et beneficiaràs d'un 50% de rebaixa.

Pel que fa al pagament, la DGT va enviar a la Guàrdia Civil una instrucció -la 13 / S-128 i GE-75- per la qual dictaminava que, a partir del passat 25 de febrer, "els agents de l'Agrupació de Trànsit de la Guàrdia Civil no admetran abonaments de sancions en metàl·lic "i cobraran les sancions amb targeta de dèbit o crèdit; tot i que "se seguiran admetent pagaments en efectiu [...] d'infractors que no resideixin a Espanya". Ara bé, al seu torn AEA va enviar una consulta vinculant a la Direcció General de Tributs -dependent del Ministeri d'Hisenda i el responsable final del cobrament de les multes- i aquest Organisme ha indicat que la instrucció de la DGT és il·legal i que, mentre no es modifiqui la Llei de seguretat viària, s'ha de seguir acceptant el pagament en metàl·lic per part de qualsevol infractor.

Què fer si et passa

"Aquesta instrucció només s'ha enviat als agents de la Guàrdia Civil, per la qual cosa no afecta els agents de la Policia Municipal i els de les policies autonòmiques -Mossos d'Esquadra i Ertzaintza- que han d'acceptar el pagament en metàl·lic de qualsevol infractor ".

Per això, "si un agent no et permet abonar una sanció en metàl·lic, insisteix que deixi constància d'aquesta circumstància en el butlletí de denúncia, perquè puguis recórrer aquesta sanció davant el cap provincial de Trànsit". Si passa això, no cal que abonis la sanció en aquest moment; és més, el termini per pagar-la -inclosos els 20 dies hàbils en què et beneficies del 50% de rebaixat començarà a comptar només quan Trànsit respongui al teu escrit.

Què et pot passar si et negues a rebre la sanció

"Res, ja que estàs fent valer un dret que et reconeix la Llei".

I si no portes efectiu meva targeta?

Podràs abonar la sanció realitzant un ingrés en el compte bancari que t'indiquen en el butlletí de denúncia. Si ho fas en els següents 20 dies hàbils, tindràs dret a un 50% de descompte -si no la pagues llavors, ja hauràs d'esperar que t'arribi la multa a casa ... amb un 20% de recàrrec-.
Si et passa a l'estranger, normalment la policia t'acompanyarà a un caixer perquè treguis diners ... i els paguis.


Pot faltar-te al respecte?

Mai, estan vulnerant la llei

Si un agent t'aixeca la veu o et parla amb un llenguatge no apropiat, estarà incomplint la Llei Orgànica de Forces i Cossos de Seguretat, que en el seu article 5.2 estableix que els membres d'aquestes forces han d '"observar en tot moment un tracte correcte i acurat en les relacions amb els ciutadans [...]. En totes les seves intervencions, han de proporcionar informació complerta [...] sobre les causes i finalitat de les mateixes ".

Què fer si et passa

"El més intel·ligent és obviar qualsevol provocació i seguir sempre les indicacions de l'agent". Això sí, intenta recollir proves com testimonis d'altres conductors, o de testimonis encara que siguin família per, més tard, denunciar l'actitud de l'agent davant la Justícia i davant els seus superiors.

Què et pot passar si et negues a rebre la sanció

Aneu amb compte amb 'enaltir-vos' en una discussió amb agents de l'autoritat ja que, si arribes a insultar un agent de policia, "aquest podria denunciar-te per una falta d'injúries, sancionada amb el pagament d'una multa diària durant un termini de 10 a 20 dies: el termini concret i la quantitat diària a abonar les dictaminarà un jutge ".

Com reclamar si es sobrepassen en la seva actuació

Si tens qualsevol dubte sobre si un agent ha actuat d'acord a la legalitat -per ex., Si s'ha excedit en la seva tasca- o estimes que ha actuat amb desconsideració -t'ha insultat o s'ha burlat de tu, ha estat descortès- , pots reclamar de dues formes:

Ves al Jutjat de Guàrdia més pròxim o, si no n'hi ha, a qualsevol comissaria per exposar els fets: tenen l'obligació de realitzar una denúncia i lliurar-ne una còpia. Com a consell, "si vols que la denúncia prosperi, és molt recomanable que aportacions proves: per ex., Testimonis de persones que veiessin el que va passar, fins i tot si et acompanyaven al cotxe o són familiars". Però això si: "Si l'actuació de l'agent no és constitutiva de delicte o falta, el jutge arxivarà la denúncia".

Si, a més, vols que obrin un expedient disciplinari a l'agent, "hauràs d'escriure una queixa al seu comandament superior -si es tracta d'un Policia Municipal, l'alcalde del Municipi; si és un agent dels mossos, al Director General del CME - explicant el que ha passat i identificant a l'agent. Si et va posar una sanció, trobaràs seu número de placa en el butlletí de la denúncia, si no ho va fer , sempre té l'obligació de identificar-se quan l'hi demanis. Si no disposes d'aquesta dada, pots indicar el lloc i hora on estava realitzant el servei. Igual que en el primer cas, és recomanable aportar proves ".

Font
 
  • Like
Reaccions: Xav2
Alex_AC

Alex_AC

Nouvingut
21 Oct 2015
12
12
a mi una vegada em van multar per circular pel voral cap a la c-58, fins aqui cap problema ja que reconec la culpa i pago la multa com toca. El cas és que el mosso em va demanar la documentació de la moto, ficha tècnica etc. (l'únic al que li van demanar de tots els que havien parat). Jo porto la mt-07 limitada i el mosso em deia que no constava a la fitxa tècnica. Li vaig ensenyar el tope de l'accelerador i el precinte conforme no s'havia tocat i encara em va dir en plan perdonavides "que et deixo marxar però un altre te l'hagués inmovilitzat". Resulta que el senyor mosso no sabia ni llegir una fitxa tècnica, ja que abaix posava ben clar que estava limitada a 35 kw (jo amb els nervis de que m'anaven a fotre un bon puro no ho vaig veure tampoc).

La gracia és que al cap d'un mes aproximadament em va arribar una altra multa que deia "aceleración indebida" a un km concret de la c-58. Mirant el google maps vaig veure que era just on em van parar i el mateix dia. Puc jurar i perjurar que no vaig accelerar indegudament ni vaig fer el cabra, però no val la pena recorrer la multa ja que sembla que la presunció de veracitat pesa més que la professionalitat d'aquests recaptadors ...
 
  • Like
Reaccions: Roger X-ADV
Joa_bandit

Joa_bandit

Rodant
22 Des 2015
21
8
a mi una vegada em van multar per circular pel voral cap a la c-58, fins aqui cap problema ja que reconec la culpa i pago la multa com toca. El cas és que el mosso em va demanar la documentació de la moto, ficha tècnica etc. (l'únic al que li van demanar de tots els que havien parat). Jo porto la mt-07 limitada i el mosso em deia que no constava a la fitxa tècnica. Li vaig ensenyar el tope de l'accelerador i el precinte conforme no s'havia tocat i encara em va dir en plan perdonavides "que et deixo marxar però un altre te l'hagués inmovilitzat". Resulta que el senyor mosso no sabia ni llegir una fitxa tècnica, ja que abaix posava ben clar que estava limitada a 35 kw (jo amb els nervis de que m'anaven a fotre un bon puro no ho vaig veure tampoc).

La gracia és que al cap d'un mes aproximadament em va arribar una altra multa que deia "aceleración indebida" a un km concret de la c-58. Mirant el google maps vaig veure que era just on em van parar i el mateix dia. Puc jurar i perjurar que no vaig accelerar indegudament ni vaig fer el cabra, però no val la pena recorrer la multa ja que sembla que la presunció de veracitat pesa més que la professionalitat d'aquests recaptadors ...

Collons ja és mala sort, a tot arreu hi ha persones que no estan a l'altura de la responsabilitat que tenen, aquest n'és un exemple.
Ara.. jo crec que l'hauria recorregut. Al no poder demostrar el contrari potser no hauria servit de res, però és l'únic que podem fer amb coses així, i la veritat genera certa impotència.
 
  • Like
Reaccions: Roger X-ADV
Roger X-ADV

Roger X-ADV

Residència habitual: Sobre Rodes
Editor Wiki
18 Oct 2015
1.240
2.183
Premis
10
Moto
Honda X-ADV
a mi una vegada em van multar per circular pel voral cap a la c-58, fins aqui cap problema ja que reconec la culpa i pago la multa com toca. El cas és que el mosso em va demanar la documentació de la moto, ficha tècnica etc. (l'únic al que li van demanar de tots els que havien parat). Jo porto la mt-07 limitada i el mosso em deia que no constava a la fitxa tècnica. Li vaig ensenyar el tope de l'accelerador i el precinte conforme no s'havia tocat i encara em va dir en plan perdonavides "que et deixo marxar però un altre te l'hagués inmovilitzat". Resulta que el senyor mosso no sabia ni llegir una fitxa tècnica, ja que abaix posava ben clar que estava limitada a 35 kw (jo amb els nervis de que m'anaven a fotre un bon puro no ho vaig veure tampoc).

La gracia és que al cap d'un mes aproximadament em va arribar una altra multa que deia "aceleración indebida" a un km concret de la c-58. Mirant el google maps vaig veure que era just on em van parar i el mateix dia. Puc jurar i perjurar que no vaig accelerar indegudament ni vaig fer el cabra, però no val la pena recorrer la multa ja que sembla que la presunció de veracitat pesa més que la professionalitat d'aquests recaptadors ...

Alex m'alegra veure't per aquí. El que et va passar és lamentable...en fi, et diria que potser li faltava formació però no pot ser per què tots tenen la mateixa, per tant et diria que no va estar pel que havia d'estar, no té excusa. Espero que almenys la multa que et va arribar no fos gaire alta. Jo de moment no he tingut cap mala experiència i puc dir que he topat amb policies ben professionals.

Collons ja és mala sort, a tot arreu hi ha persones que no estan a l'altura de la responsabilitat que tenen, aquest n'és un exemple.
Ara.. jo crec que l'hauria recorregut. Al no poder demostrar el contrari potser no hauria servit de res, però és l'únic que podem fer amb coses així, i la veritat genera certa impotència.

Si, a tot arreu hi ha gent de totes maneres, fins i tot dins la policia. És especialment molest per ser aquest tipus de feina, i penso que s'hi hauria d'estar a damunt per què aquestes situacions es reduïssin al màxim. Son una vergonya quan tenen lloc.
 
Fils similars
Autor Títol Fòrum Respostes Data
Roger VIDEO - S'escapa de la policia amb una moto robada Espai de debat 0
Qim44 Vídeos L'altra cara de la policia motoritzada del japó Espai de debat 0
Jaumenovas Ruta en moto Ruta curta però intensa amb els 3 J’s. 27/02/24 Rutes en moto 0
Roger Notícia Un motorista de 45 anys perd la vida en xocar amb un porc senglar a Riudoms Espai de debat 2
Jaumenovas Ruta en moto Sortida amb els companys 11/10/2023 Rutes en moto 6
racingdeibit decepció amb calimoto Anàlisi de productes 10
perlanegraviajes 2 anys amb els guants Mecànica de motos i recopilatoris 0
Fran Mataró Esdeveniment necessito ajuda amb el tom tom Rider 1000 14
M Amb ganes de ruta! Presentacions 6
Grizzlybeard Ruta en moto A Mandello del Lario amb una MG V7 Rutes en moto 9
Roger Informació Dificultats amb la navegació pel fòrum Informació i suport 6
Jaumenovas Ruta en moto Matinal Terrassa-Castellet, amb molt bon temps 20/02/2023 Cròniques sobre motociclisme 4
Roger X-ADV Consells Combatre el fred intens amb moto Espai de debat 13
Fran Mataró Crònica Rutita al Cap de Creus amb esmorza sota el far. Cròniques sobre motociclisme 3
Jaumenovas Crònica Última sortida amb la Beverly 27-10-2022 Cròniques sobre motociclisme 4
Roger Formació Curs pilotatge amb pitbikes a CTP Formació motorista 0
Loxicdelamola trail amb Off dissabte 27/11/2021 07:45 Lleida Casa Tere Sortides anteriors 4
scooterista.cat Em presento Sergi des de Barcelona amb la meva Forza350 Presentacions 46
Roger Xat Preguntes Jurídiques amb Gabinet Espai Iuris el pròxim Dilluns 15 Preguntes Jurídiques amb Gabinet Iuris 74
AgustiCarmona Crònica Ruta al Est amb moto Cròniques sobre motociclisme 0
arnausalce Opinió Problema amb un taller mecànic Suport entre companys 11
Roger Ruta en moto Ruta en moto amb visita al Museu de la Moto, dinar i ruta de tornada! Dia 31 d'octubre Sortides anteriors 192
mushu903 Europa amb carnet provisional Espai de debat 7
Roger Formació Cursos amb Pitbikes: BCN 3 juliol / Alcarràs 4 juliol Formació motorista 0
Erik Anàlisis-Comparativa Seient modificat amb gel i visco x Xtrim Anàlisi de productes 10
J.M Ruta en moto Escapadeta matinal amb premi! Rutes en moto 4
Xavi Canyo Amb quin estil us identifiqueu? Un Cafè Ràpid 3
mami_en_moto Formació Curs de conducció amb Pitbikes escola CTP ( Lleida ) | Maig 2021 Formació motorista 41
Roger Crònica La marca de Hamamatsu renova, per tal d’enfrontar l’Euro-5, un dels escúters amb més solera del nostre mercat. Cròniques sobre motociclisme 0
GEORGECAT Consells Lloguer moto amb sidecar. Taulell d'anuncis 8
Bascu Consells sobre botes per sortides carretera amb Cafe Racer Espai de debat 10
Adrià Em presento Començat amb una 125cc des de Molins de Rei Presentacions 14
Roger X-ADV Vídeos Pol Espargaró debuta amb la RC213V d'HRC MotoVlogs propis 2
Pastoret Seients tapissats amb gel.... Anàlisi de productes 7
Serra Quina moto de 2021 espereu amb candeletes veure en directe? Espai de debat 24
AgustiCarmona Vídeos Capítol 13: ERRORS VIATJANT amb MOTO. MotoVlogs propis 2
Roger Notícia En marxa una prova pilot de senyalització de revolts amb alta sinistralitat per als motoristes Espai de debat 20
Roger Ruta en moto EutichesBook 2020: amb dues rutes OnRoad disponibles i una d'Off Rutes en moto 0
Jf live adventure Vídeos Casi m'atropellen al marroc ! Ultim video del viatge amb la 125 per marroc MotoVlogs propis 3
Robiker.1985 De circuit amb la cbr600F MotoVlogs propis 0
Serra Ja sabem què farà Suzuki amb la gamma mitja al 2021 (noves Sv 700 i V-Strom 700 ) Espai de debat 3
Xavier sc Fotos El meu fill Albert amb la Dominator Les nostres motos 5
Papapepe Candau de disc amb alarma Mecànica de motos i recopilatoris 11
J Jf live adventure.. fins on arribare amb la swm 125? Presentacions 2
Edutarraco Crònica Sortida amb projecte!!! Cròniques sobre motociclisme 3
perlanegraviajes Com sobreviure a la calor amb moto MotoVlogs propis 0
Serra Ducati Multistrada V4 180-190 cv: se'ns en està anant l'olla amb les trails? Espai de debat 4
Robiker.1985 Cromride 2020 amb la cbr600 MotoVlogs propis 9
Roger Avantatges Busquem tallers que treballin amb pneumàtics de primera línia Avantatges especials 21
Gllm Em presento Hola a tots, xafardejant per aqui a veure si un dia em puc afegir amb vosaltres a carretera ò fora.. Presentacions 13

Fils similars