Pàgina principal

De Wiki del Motociclisme
La revisió el 07:43, 26 gen 2023 per Rogercr (discussió | contribucions)
(dif.) ← Versió més antiga | Versió actual (dif.) | Versió més nova → (dif.)
Salta a la navegació Salta a la cerca

Què és la Wiki del Motociclisme?

Benvinguts a la Wiki del Motociclisme, un projecte d'elaboració col·lectiva dedicat a documentar en català coneixements del món de la moto. De la mateixa manera en que l'experiència, la cultura i el coneixement sobre el món de la moto estan repartits al llarg del territori entre tots els motoristes que el recorren, aquest projecte funciona a través de la creació, per part de tots nosaltres de manera lliure, dels continguts que mica en mica aniran confeccionant aquesta enciclopèdia en línia sobre el Motociclisme en català.

Aquest projecte pretén incloure tots aquells conceptes, tècniques, processos, terminologies i argots del món de la motocicleta en català i especialment pel que fa al nostre territori o manera de fer quan és el cas.

Finalment, a banda d'incloure tots els continguts d'interès relacionats amb el món de la moto, també hi ha la opció de crear pàgines personals, tant de figures del motociclisme, com de membres del col·lectiu que ha contribuït en aquest projecte, per per exemple descriure la seva biografia al voltant de les motos, o merament la trajectòria motorista.

Quan un article d'aquesta Wiki tingui cabuda en la Viquipèdia, es relacionaran, i viceversa. Un objectiu addicional d'aquest projecte és la contribució en el projecte Viquipèdia, però aquí hi haurà més marge per redactar articles i que a la Viquipèdia no tindrien bon encaix. Per exemple, articles sobre les opcions de rutes transpirinenques, la terminologia de la equipació motera d'estiu, etc.

Tipologies recomanades pels articles a desenvolupar en aquesta Wiki

- Mecànica i terminologia de les peces de les motos, inclosos els processos de manteniment, revisions tècniques, etc. Per exemple, article sobre Reglatge de vàlvules, explicant que consisteix en regular-ne la folgança perquè sigui la que indica el fabricant, etc.

- Pilotatge i conducció (tècniques, terminologia, imatges, enllaços i vídeos relacionats).

- Equipació motorista i preparació de rutes. Per exemple, tota la terminologia relacionada amb les equipacions d'hivern, estiu, pluja, esportives, enduro, etc. Així com la preparació de les motocicletes pels viatges, tant de la moto com logístiques (tecnologies de navegació, llibres de ruta, etc.).

- Història del motociclisme de Catalunya. Per exemple, els orígens i la història de les marques que van néixer a Catalunya (Bultaco, Derbi...), personatges rellevants del motociclisme català, tant pilots com enginyers i empresaris.

- Rutes populars i llocs de rellevant significat motorista (descripció, recorregut, història si s'escau i enllaços a pàgines específiques com a Wikiloc).

- Expressions populars i argot català del món de la moto.

- Pàgines bibliogràfiques de personalitats rellevants del motociclisme, i també de pròpies (fent clic al vostre perfil).

Crear-vos un usuari per crear o editar continguts

Per participar publicant o modificant pàgines de la Wiki heu de sol·licitar un compte d'editor. Podeu fer-ho enviant un correu electrònic a l'adreça coordinador@motoristes.cat, o bé demanar-lo a través d'aquest formulari de contacte, indicant-nos quin és el nom d'usuari que desitjaríeu fer servir aquí a la Wiki (Us recomanem que sigui el mateix que feu servir al fòrum).

Un cop haguem aprovat i creat el vostre compte, us farem arribar per correu electrònic tant el nom d'usuari com una contrasenya provisional, que haureu de canviar automàticament per una de nova quan accediu per primer cop al compte.

Com crear una pàgina nova?

Per crear una pàgina nova heu d'introduir el títol de la pàgina que voldríeu crear al requadre que teniu a la part superior dreta de la pàgina, en que hi posa "Cerca a la Wiki del Motociclisme". En fer clic a Cercar us sortirà si hi ha alguna pàgina ja creada sobre el tema que voleu escriure, la qual podríeu modificar si teniu continguts per aportar-hi, o bé la podreu crear de nou si encara no existeix. .

Suport i ajuda per poder participar

Si necessiteu ajuda per participar a la Wiki ja que no us en queda clar el funcionament podeu escriure un correu a coordinador@motoristes.cat, o bé obrir un fil al fòrum a la secció d'Informació i suport, i tant l'administració de motoristes.cat com la resta de companys motoristes us podran donar un cop de mà.