Un dia molt diferent: Dia Mundial en Memòria de les Víctimes de Trànsit

No volem que aquesta esdevingui la típica data que sabem que hi és, que té importància però que ja està. Volem que sigui tema de conversa i que augmenti el valor social de la seguretat viària.

0
228

Una data carregada de sentit, de valor i de rellevància

Era l’any 2005 quan les Nacions Unides van decidir establir el tercer diumenge del mes de novembre com el Dia Mundial en Memòria de les Víctimes de Trànsit.

Aquesta data està dedicada als que ja no hi són, i als que van aconseguir quedar-se però que han de seguir lluitant amb seqüeles resultants d’accidents de trànsit. En virtut d’aquestes persones i de les seves famílies que comparteixen amb ells aquesta batalla, volem dotar de gran valor i rellevància la data ressenyada.

Últimament parlem força de la seguretat viària, i de la vulnerabilitat del col·lectiu motorista. En parlem perquè hi ha masses carències a dia d’avui en aquest tema que cal canviar, però això no ha de permetre que ens hi acostumem, que ens resignem ni que n’avorrim el debat.

Cal augmentar el valor social de la seguretat viària

No volem que aquesta esdevingui la típica data que sabem que hi és, que té importància però que ja està. Volem que sigui tema de conversa i que augmenti el valor social de la seguretat viària.

Perquè al final de poc serveix que un mateix doni valor a la seguretat viària, si ve algú de cara que va distret, que ha begut o que ha consumit drogues abans.

Els accidents són 100% evitables

La velocitat, les distraccions el consum d’alcohol i/o drogues són les principals causes d’accidentalitat a les nostres carreteres, i cal fer-hi front sense cap mena de pietat assumint una sèrie de premisses compartides pel Servei Català de Trànsit, que també ens fem nostres:

  • Cap persona hauria de perdre la vida ni patir seqüeles permanents per un accident de trànsit
  • Els accidents són evitables al 100%
  • La seguretat viària és un requisit irrenunciable en la mobilitat, i és responsabilitat de tots
  • Cap persona està amb la potestat de sotmetre en risc la vida i la integritat dels altres.

Us deixem amb el vídeo que ha realitzat el SCT en motiu d’aquesta data:

 

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here