Site icon Motoristes.cat

Mor Joan Cañellas, president de Montesa-Honda i de Motocicletes Montesa

De dreta a esquerra: Jordi Cañellas, Pere Pi, Joan Cañellas, Toni Bou i Joan Cañellas Jr.

De dreta a esquerra: Jordi Cañellas, Pere Pi, Joan Cañellas, Toni Bou i Joan Cañellas Jr.

Després d’una batalla contra el càncer, Cañellas ha perdut la vida a l’edat de 81 anys

Joan Cañellas va arrancar l’any 1962 la seva carrera professional a l’empresa de Motocicletes Montesa, i més tard a Montesa-Honda. Era advocat i s’havia llicenciat en Dret per la UB.

Un dels seus papers més destacats fou quan va arrancar l’acord amb Honda perquè la firma comprés Montesa i s’ubiqués a Espanya.

El seu paper inicial dins de la firma fou al departament de publicitat de Montesa. Poc temps després de la seva incorporació, el fundador de Montesa Pere Permanyer va adonar-se de que aquella persona, que es dedicava a promocionar la firma, tenia unes qualitats i unes aptituds que s’identificaven amb les seves, i que Montesa necessitava.

Nomenat director general de Montesa l’any 1977

Com a màxim dirigent executiu de l’empresa va involucrar-se en les importants fites comercials i esportives de la marca, inclús al llarg de la important crisi dels anys 80 que va patir el sector. El seu paper dins de les relacions internacionals de la firma va ser fonamental per consolidar a Montesa a tot el món, i dotar-la també de la consistència necessària, en l’àmbit nacional, per poder fer front a la forta competència de firmes estrangeres que van entrar en joc al nostre territori.

Acord amb Honda

Fou l’any 1983 en que amb l’objectiu de potenciar a Montesa, Cañellas va assolir un acord importantíssim amb Honda. A través d’aquest pacte la fàbrica de Montesa que tenien a Esplugues de Llobregat començaria a produir models d’Honda, mantenint la fabricació de Montesa.

Tres anys més tard, i fruit de les bones relacions que havia anat construint amb la firma de l’ala daurada, Honda va adquirir un paquet majoritari d’accions de Montesa, formant la societat Montesa-Honda S.A., que presidiria ell mateix fins l’any en que es va jubilar: el 2002. Durant aquests anys, del 1990 fins al 2002, Cañellas fou també conseller d’Honda Automòbils Espanya, empresa a través de la qual Honda posava al mercat els seus models al nostre territori.

Des d’aquí li volem transmetre a ell allà on sigui, i als seus, que estem molt agraïts a la seva tenacitat, a la seva passió, al seu talent i, finalment, a la perseverança que li va permetre dedicar tota una vida, amb èxit, a un projecte que va entrellaçar el motociclisme català amb l’internacional.

Exit mobile version