fbpx
Dissabte, setembre 24, 2022
HomeModelsMotos elèctriquesDescobreix com triar una bona moto elèctrica per tu

Descobreix com triar una bona moto elèctrica per tu

És recomanable que el model de moto elèctrica a triar es pugui recarregar en un endoll convencional. L'avantatge és que no dependrà d'una presa de corrent especial com els cotxes elèctrics, el que significa un estalvi considerable.

L’avanç de la tecnologia ha transformat el sector automotor amb els cotxes i les motos elèctriques que estan irrompent al mercat. En el cas de les motos elèctriques, es propulsen amb un motor que evita la contaminació de l’ambient, però sense afectar la mobilitat urbana. Són un recurs innovador, sostenible i ecològic que beneficia el planeta i la vida diària, sent més senzill traslladar-se a la feina, centre comercial, supermercat o sortir.

Triar una moto elèctrica: ¿quins factors considerar?

Abans de comprar una moto elèctrica, és recomanable aclarir els dubtes sobre les seves característiques generals i particulars. No totes les motos satisfan les mateixes necessitats. L’elecció dependrà de la utilitat, recorreguts i velocitat que necessiti el pilot per disposar d’un mitjà de transport òptim. Si vols adquirir una moto elèctrica, has avaluar els següents factors:

Velocitat

Un dels primers dubtes que es presenten és sobre la velocitat d’una moto elèctrica, ja que algunes persones pensen que el seu motor de propulsió és lent. Aquest tipus de motos no posseeixen cilindres reals, sinó una equivalència de la velocitat limitada on entren 3 classificacions: Ciclomotors, Scooters i Maxi Scooters.

La velocitat legal de les motos amb Ciclomotors és de 45km / h màxim, així que no tenen el permís de circular per les autopistes. Mentrestant, les Scooters si poden moure’s per qualsevol tipus de vies per la seva velocitat d’entre els 60-70km / h, segons la marca i model. Finalment, la velocitat límit d’una Maxi Scooter va des dels 100 als 120km / h.

Autonomia

L’elecció de la moto elèctrica també depèn íntegrament de l’autonomia. Per a això és necessari conèixer quants quilòmetres es recorreran al dia: podem col·locar els trajectes diaris a Google Maps i se sumar les dades.

La moto elèctrica a triar s’ha d’ajustar a la velocitat, potència i bateria. Cal tenir en compte la possibilitat de carregar la bateria en els punts de destinació per no quedar-se sense energia.

Preu i quilometratge

Quan es tracta d’adquirir un vehicle és vital una compra intel·ligent per estalviar diners garantint un bon quilometratge o autonomia. Es tracta d’avaluar la relació entre el preu i el quilometratge.

Al mercat trobem motos elèctriques a preus baixos amb més quilòmetres d’autonomia que les motos de combustible. És per això que és un vehicle econòmic, encara que requereixin recàrregues, manteniments i assegurances pensades per a motos elèctriques davant avaries o altres problemes.

Bateria i recàrrega

És recomanable que el model de moto elèctrica a triar es pugui recarregar en un endoll convencional. L’avantatge és que no dependrà d’una presa de corrent especial com els cotxes elèctrics, el que significa un estalvi considerable de diners. També cal avaluar que si la moto elèctrica compta amb bateria extraïble és possible carregar-la en qualsevol endoll.

L’important és conèixer el tipus de bateria: de liti, ió de liti, níquel-metall hidrur o de grafè. Així es determina quina és la capacitat de càrregues i descàrregues, el rendiment i la sostenibilitat.

Temps de recàrrega

El temps de recàrrega de la bateria de les motos elèctriques és un punt clau per saber si serà funcional per a l’usuari, d’acord a les seves necessitats. Avui dia, la majoria d’aquestes motos garanteixen un menor temps de càrrega a la casa, l’oficina i altres llocs, encara que varia segons el model de la moto.

L’habitual és que la bateria tardi a carregar-se de 4 a 6 hores de mitjana, perfecte per a coordinar-se amb les activitats domèstiques o les hores de treball. En cas que no es pugui esperar per la càrrega completa, una alternativa és comprar una bateria addicional i usar-la a al mateix temps que es carrega l’altra.

RELATED ARTICLES

5 COMMENTS

  1. […] son un subsector importante y en crecimiento, los cambios son menos dramáticos. Por ahora. Claro, una buena moto electrica tienen ventajas sobre los combustibles a base de petróleo, pero también tienen sus […]

  2. […] moto electrica ayuda a reducir la cantidad de dióxido de carbono producido por otros vehículos. Durante el […]

  3. […] seguro moto eléctrica también tiene ciertas características. El seguro de responsabilidad civil obligatorio […]

  4. […] en nuestro blog. A continuación, resolveremos la pregunta más frecuente “¿Qué tipo de seguro moto electrica necesitas para conducir?” […]

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here