fbpx
Dilluns, juliol 4, 2022
HomeSeguretat viàriaAugmenten les condemnes pels conductors que causin accidents amb víctimes

Augmenten les condemnes pels conductors que causin accidents amb víctimes

En el cas de provocar diverses morts les penes pugen fins als 9 anys de presó.

Un augment de la duresa legislativa

El passat dijous va aprovar-se al Congrés una reforma del Codi Penal destinada a l’enduriment de les condemnes als conductors imprudents que causen accidents en els quals hi hagi morts o ferits.

En el cas de provocar diverses morts les penes pugen fins als 9 anys de presó.

Un altre aspecte important que es veu reforçat amb aquesta mesura és el de l’abandonament del lloc de l’accident. Amb aquest canvi legislatiu, aquelles persones que fugin de la zona d’un accident de trànsit la condemna ascendeix fins als 4 anys de presó.

Amb aquesta última mesura es pretén condemnar la mala fe d’aquelles persones que decideixin no atendre i abandonar a aquelles persones que han patit un accident. Cal tenir en compte, a més, que aquesta pena serà independent de la condemna que s’apliqui a les imprudències relacionades amb l’accident en si, de tal manera que d’haver-se’n comès, aquestes es sumarien als 4 anys de l’omissió de socors.

Re-definició de conceptes

  • Supòsit d’imprudència greu: Conducció sota els efectes de l’alcohol o les drogues i l’excés de velocitat.
    • Si hi ha morts o ferits, la pena augmentaria en un o dos graus. Si el nombre de morts es elevat es podrà aplicar la màxima condemna: de 9 anys de presó.

Fins a dia d’avui, i tal i com ha passat en diverses ocasions, si un conductor mata a algú i abandona l’escena de l’accident, si la víctima ha mort a l’acte, el conductor no arriba a complir condemna per abandonar la zona. Això és així perquè la llei no contempla aquesta situació com a una omissió de socors.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here