fbpx
Dilluns, juliol 4, 2022
HomeRutes i esdevenimentsIce Run 2018: Una gèlida aventura siberiana amb sidecars antics

Ice Run 2018: Una gèlida aventura siberiana amb sidecars antics

Abans d’iniciar l’aventura, però, els participants van haver de realitzar durant tres dies un curs especial d’entrenament

Una competició en la qual els participants han tornat a recórrer un llac gelat amb sidecar.

No és estrany veure aventurers en moto que s’atreveixen a recórrer paratges d’allò més inhòspits, però cal reconèixer que els participants de la Ice Run 2018 van una mica més enllà. Aquest passat mes de març han recorregut durant 12 dies un llac gelat de Sibèria a bord de motos Ural amb sidecar antigues.

Després d’un any sabàtic, l’edició d’aquest 2018 ha estat tot un èxit. Els participants han recorregut més de 2000 kilòmetres a -20ºC a través del glaç.

Ice Run 2018
The Ice Run 2018

Formació imprescindible

Abans d’iniciar l’aventura, però, han hagut de realitzar durant tres dies un curs especial d’entrenament per aprendre a dominar la conducció amb sidecar per damunt del gel, han rebut classes de mecànica, de supervivència, de rescat i de primers auxilis.

Un cop formats i revisades i preparades les motos i els sidecars, els intrèpids aventurers van poder recórrer el Llac Beikal, que es caracteritza per ser un dels més profunds i antics del món, amb més de 1680 m de fondària.

La competició es va dur a terme a través de coordenades GPS, que van servir als pilots per tenir referències de les zones més perilloses, punts de repostatge i zones d’interès per a les quals convé passar. Tot plegat deixant a criteri dels propis participants l’elecció de la resta de la ruta.

The Ice Run 2018
The Ice Run 2018

12 dies donen per a molt

Els participants han tingut ocasió de gaudir de l’ambient, de la companyia i de relaxar-se sota les estrelles. Amb els petits plaers que aporta una experiència com aquesta, les noves etapes, tot i la incertesa sobre la seva dificultat, s’encaren amb energies renovades. I és que les condicions meteorològiques, les particularitats geogràfiques i l’estat del paviment gelat fan que cada jornada sigui un autèntic repte.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here