Alçant la veu a favor de la moto

El passat diumenge una impressionant mostra d’unió i de lluita va omplir els carrers de la capital catalana amb un objectiu: defensar el paper de la moto en una mobilitat urbana més òptima per tots a la ciutat.

Fins a 5.000 motos segons els organitzadors, i mes de 3.000 segons Guàrdia Urbana, van esdevenir les  protagonistes d’una important jornada de lluita, producte de diverses campanyes i polítiques de l’Ajuntament municipal despectives vers el col·lectiu motorista.

Polèmica per la restricció de circulació per emissions contaminants:

Una de les mesures que més afecten al col·lectiu de les dues rodes a la ciutat comtal és l’habilitació de zones de baixes emissions. A causa d’aquesta nova normativa, 30.000 motos deixaran de poder circular per BCN els dies de l’any en que es declarin episodis d’alta contaminació. A més, les motos incloses considerades com a excessivament contaminants, deixaran de poder entrar a la ciutat a partir de l’any 2020.

Si bé hem donat el nostre recolzament i el nostre esforç en la promoció de tots i cadascun dels punts de la manifestació, entre els quals ens reafirmem també amb el primer en referència a la les restriccions circulatòries, volem expressar que la realitat vers la contaminació, per nosaltres, és que cal rebaixar-ne els límits. Cal perquè tot i que les motos en cap cas son causa fonamental dels problemes mediambientals ni de les ciutats, ni del país ni del món, com a motoristes en som partícips, i el fet d’establir mesures que restringeixin els extrems més contaminants del nostre sector, creiem que sí que s’ajusta a la realitat, tant a la nostra com a la del món en que vivim.

Tanmateix, cal lluitar i estar atents perquè aquestes mesures no ataquin al col·lectiu per reduir-ne les xifres d’accidentalitat reduint-ne la circulació.

Les motos son unes eines fantàstiques per la mobilitat urbana, però les més contaminants, engreixen de manera innecessària un problema greu i que ens afecta tant a nosaltres com a la resta de ciutadans: El medi ambient.

Creiem que cal defensar al col·lectiu, que cal reivindicar-lo, i unir-nos com es va fer amb la manifestació del passat diumenge. Però també cal que fem gala de la noblesa i a la solidaritat que sempre ens ha caracteritzat. Els motoristes no som gamberros, ni donem l’esquena als que no son com nosaltres.

Almenys, des de motoristes.cat, veiem als motoristes com a aquells que molt orgullosos de la seva passió, són una eina més per lluitar a favor de les causes més justes, com són les causes solidaries que tantíssimes vegades hem defensat de mil maneres, com també en relació a la ciutadania i al medi ambient.

No som l’enemic ni el problema de ningú, som una mà forta pel benestar de la majoria. O almenys, així, ho veiem nosaltres.

Els punts que es van defensar amb la manifestació van ser que:

  • S’entengui a la motocicleta com una solució a la mobilitat a Barcelona, sense patir restriccions circulatòries contràries a la realitat i a la necessitat dels ciutadans.
  • S’activin i s’executin plans de seguretat viària eficaços, basats en el coneixement i el risc.
  • Es respecti el marc legalen matèria de seguretat viària en general, i de senyalització i infraestructures en concret, prestant especial atenció als coeficients de fregament, obstacles i modes de segregació del carrill bici, cicles de semàfors, obres, etc.
  • S’habilitin “carrils moto” especialsd’entrada a la ciutat de Barcelona, en vies determinades.
  • S’ampliïn els estacionaments de moto en superfície.
  • Es permeti l’ús del carril Busen determinades vies.
  • S’activin campanyes sobre visió perifèrica i filtrat de riscdurant la conducció per tot tipus de conductors, inclosos els de motocicletes.
  • S’obri una taula de treball especialde seguretat de motoristes amb el teixit associatiu organitzat, pel seu debat tècnic i consens.

MAS DE 5.000Más de 5.000 motos… así hemos demostrado al ayuntamiento de Barcelona que en sus modelos de movilidad debe considerarse la motocicleta como una solución…A todos los que habeis participado, gracias, es siempre un placerbpoder luchar así por nuestros derechos.Damos ahora las gracias a los compañeros de ACE Cafe Barcelona por el video que nos han regaldo.Seguimos recibiendo videos y fotos de todos vosotros en manifestacion@seguridadmotociclistas.org

Publicada por Unión Internacional Defensa Motociclistas en Domingo, 2 de diciembre de 2018

¿3.000?…. ¡¡¡y una leche!!!…. cuenta y sigue… Barcelona ha dicho Si a la Moto… gracias a todos desde AMC e IMU…

Publicada por Unión Internacional Defensa Motociclistas en Domingo, 2 de diciembre de 2018

Escriu un comentari

avatar
  Subscribe  
Avisa'm de